Οι νοικοκυραίοι θέλουν όλα να τους πηγαίνουν ακροδεξιά

Οι νοικοκυραίοι έχουν καλό χασάπη, καλόγνωμο πνευματικό και ικανό πρωθυπουργό. Τον ικανό για να μπαίνει η οικονομία της χώρας σε μια σειρά, τον καλό για να μην μαγειρεύουν τα πολυκαιρισμένα και τον καλόγνωμο για να τους αθωώνει από τις μικροαμαρτίες τους. Όλα τα άλλα δεν τους αφορούν.

τοίχος

Αν ο πρωθυπουργός ονοματοδότησε και δεν βάφτισε τα παιδιά του, αν έκανε σύμφωνο συμβίωσης και δεν στεφανώθηκε ενώπιον θεού τη μάνα τους, αν το βράδυ τον επισκέπτεται στον ύπνο του ο Στάλιν  κι όχι ο Άγιος Φανούριος, είναι ζητήματα που δεν υπάρχει λόγος να τους σκοτίζουν. Πολιτική γραμμή παίρνουν από το πορτοφόλι τους κι όχι από την εντεταλμένη δημοσιογραφία. Κι όταν θέλουν να το πάνε και παραπέρα, να σκοτιστούν δηλαδή για το προσφυγικό, τις παντρειές των ομοφυλόφιλων ή τη συμφωνία των Πρεσπών, λογαριάζουν με την καρδιά τους και με τη λογική τους. Κι ακούνε και τα λόγια αυτών που αφορά το θέμα, τι έχουνε να πουν.

Αλλά επειδή δεν ζούμε στην Disneyland, σημαντική πλειοψηφία των «νοικοκυραίων» στην Ελλάδα, ουδεμία σχέση έχει με την άνωθεν ειδυλλιακή περιγραφή. Αντιθέτως πορεύεται με το σταυρό στο χέρι και θέλει όλα να της πηγαίνουν μόνο δεξιά. Με το σταυρό στο χέρι θα διώξει τα προσφυγόπουλα από τα σχολεία, με το σταυρό στο χέρι θα αναθεματίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, με το σταυρό στο χέρι θα κυνηγήσει τους διαφορετικούς. Και με τη λογική της θα τιμά την πάσης φύσεως δεξιά και ακροδεξιά πράξη.

Συμπεριφέρεται σα να μην θέλει να παραδεχτεί ότι αυτοί που της φέρθηκαν με τον πιο ωμό τρόπο, δεν είναι αυτοί που τόσο αγάπησε. Ή τέλος πάντων κι αν το έκαμαν είναι που τους είχε μπει ο διάβολος στην ψυχή. Να γιατί η λέξη νοικοκυραίος έχει μειωτική χροιά και κρατά αποστάσεις από τη λέξη νοικοκύρης που είναι συνυφασμένη με συντηρητισμό αλλά παράλληλα με την προκοπή και την αξιοσύνη. Νοικοκυραίος είναι το βάρος της ιστορίας είχε πει ο Γκράμσι. Κι όπως τον περιέγραψε κάποιος εξαίρετα «είναι αυτός που όταν οι Γάλλοι στοίβαζαν τους Εβραίους στο Velodrome έκλεινε τα παράθυρα για να μην ακούει και να μην ξέρει».

Στους νοικοκυραίους λοιπόν επενδύει η ακροδεξιά του Μητσοτάκη και τους αναμοχλεύει ότι πιο σκοτεινό έχουν εντός τους. Αλλά όταν φτάνει στο σημείο να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα και προς τον επίσημο ηγέτη της εκκλησίας, τότε είναι φανερό πως ή απελπισία του είναι μεγάλη ή η ανικανότητά του.

Σε τι ελπίζουμε; Επειδή ο νοικοκυραίος είναι παρτάκιας μπορεί να αμαρτήσει και να ψηφίσει τον άθεο για πρωθυπουργό. Και μετά θα πάει στον πνευματικό του να τον συγχωρέσει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος