Newsroom

Newsroom

Οι νικητές του φεστιβάλ των Καννών

Το βραβείο σκηνοθεσίας του 69ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δόθηκε από κοινού στον Ρουμάνο Κριστιάν Μουνγκίου για την ταινία «Bacalaureat» και στον Γάλλο Ολιβιέ Ασαγιάς για την ταινία «Personal shopper». Δείτε τους νικητές

574217a81dc524c6658b4567

Στο «Bacalaureat», ο Κριστιάν Μουνγκίου παρουσιάζει με ιδιαίτερα οξύ τρόπο τους συμβιβασμούς και τη διαφθορά μέσα στη ρουμανική κοινωνία. Στο φιλμ «Personal Shopper», ο Ασαγιάς αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Μορίν, η οποία ελπίζει να επικοινωνήσει με το πνεύμα του δίδυμου αδελφού της που πέθανε λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο Χρυσός Φοίνικας, το βραβείο για την καλύτερη ταινία, του 69ο κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία “Daniel Blake” του Βρετανού Κεν Λόουτς, ο οποίος παίρνει για δεύτερη φορά το βραβείο μετά το «The Wind That Shakes the Barley», το 2006.

Το Μεγάλο βραβείο (Grand Prix) για την πιο πρωτότυπη ταινία απονεμήθηκε στην ταινία “Juste la fin du monde”, του 27χρονου Καναδού Ξαβιέ Ντολάν.

Το βραβείο ανδρικού ρόλου δόθηκε στον Ιρανό Σαχάμπ Χοσεϊνί για την ερμηνεία του στην ταινία “Le Client” του Ασγάρ Φαρχαντί.

Το βραβείο γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Φιλιππινέζα Ζακλίν Ζοζέ για την ερμηνεία της στην ταινία “Ma’Rosa” του Μπριγιάντε Μεντόσα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…