Newsroom

Newsroom

Οι νέοι προτιμούν καριέρα στις επιστήμες

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία YouGov σχετικά με τη μελλοντική καριέρα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν νέες και…

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία YouGov σχετικά με τη μελλοντική καριέρα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν νέες και νέοι 8 έως 18 ετών έδειξε πως σχεδόν οι μισοί από τους 700 ερωτηθέντες δήλωσαν πως τους ενδιαφέρουν τομείς όπως η πληροφορική, η ιατρική, η μηχανική και η επιστήμη της έρευνας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι πως οι νεαροί-ες δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις μελλοντικές απολαβές που θα τους παρέχει το επάγγελμα που θα επιλέξουν. Το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιλέγει καριέρα με βάση τις μελλοντικές απολαβές ενώ οι περισσότεροι είπαν ότι διαλέγουν έναν επιστημονικό τομέα γιατί πιστεύουν ότι θα τους κάνει ευτυχισμένους.

Πολύ χαμηλή προτίμηση (4%) υπάρχει για καριέρα στο τραπεζικό τομέα που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής μεταξύ των νέων στη Βρετανία όπως και η σταδιοδρομία στην πολιτική (6%).

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ήταν το εύρημα πως μόλις το 4% των κοριτσιών ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε τομείς της τεχνολογίας, σε αντίθεση με το 26% των αγοριών.

Ο καθηγητής Brian Cox σχολίασε τα ευρήματα της έρευνας σε ομιλία του Royal Society λέγοντας πως η Βρετανία οφείλει να «ανοίξει τις πόρτες των πανεπιστημίων της σε χιλιάδες παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν επιστήμες STEM (από τα αρχικά των λέξεων Science, Technology, Engineering και Mathematics)».