Newsroom

Βασίλης Ανδριανόπουλος, Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα

Οι νέοι απαντούν για τη στοχοποίησή τους από την κυβέρνηση (video)

Η κυβέρνηση, η οποία άνοιξε τα σύνορα –ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης καλούσε τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα– προβαίνοντας μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σπεύδοντας και σε αυτήν τη συγκυρία να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, επενδύει και πάλι στον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας τη νεολαία για τη διάδοση του κορονοϊού.

neoi2

Δεν υπάρχει άλλωστε πιο εύκολο θύμα για να εξυπηρετηθούν οι δόλιοι επικοινωνιακοί σκοποί της κυβέρνησης από τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα και σε αυτή την κρίση.

«Μπορεί να βρέθηκες αυτό το καλοκαίρι σε πάρτι και να αγνόησες τα μέτρα προστασίας. Να αμφισβήτησες τους κινδύνους. Να ξέχασες τον κορονοϊό. Επιστρέφοντας στο σπίτι σου να αγκάλιασες τη μητέρα σου. Να πήρες το λεωφορείο χωρίς να φορέσεις μάσκα… Μη γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα» αναφέρεται σε κυβερνητικό σποτ που απευθύνεται στους νέους ανθρώπους.

Το Documento απευθύνθηκε και σε νέους ανθρώπους προκειμένου να σχολιάσουν τη στοχοποίηση της νεολαίας από την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κατασκευαστεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα φορτωθούν όλες οι ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων.

Νέοι άνθρωποι, η φωνή των οποίων δεν ακούγεται αφού πνίγεται από τις κραυγές της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ, που τους κατηγορούν ως ανεύθυνους και τη μεγαλύτερη απειλή της κοινωνίας.

«Επαίσχυντη δικαιολογία το ρίξιμο ευθυνών στους νέους»

Σοφία Κ. 21 ετών, φοιτήτρια στο ΙΦΕΣ

«Στα καράβια και τα ΚΤΕΛ οι συνθήκες ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Ο κόσμος ήταν στοιβαγμένος ο ένας πάνω στον άλλο. Θερμομέτρηση μας έκαναν μόνο μια φορά στο λιμάνι του Πειραιά. Και μάσκα να φοράς, όταν ο άλλος κάθεται 20 εκατοστά από εσένα πώς να προστατευτείς; Στη Σαντορίνη περπατούσαμε και ακούγαμε κόσμο να βήχει. Οι ντόπιοι είναι τρομοκρατημένοι. Εγώ και μάσκα φοράω και απόσταση κρατάω όπου μπορώ (ΚΤΕΛ, στο καράβι ήταν παντελώς αδύνατο, όπως αδύνατο είναι και στα ΜΜΜ της Αθήνας, ειδικά με τα αραιωμένα δρομολόγια) και το τεστ το έκανα τώρα που επέστρεψα για να προστατέψω τους γύρω μου παρά το γεγονός ότι δεν μου περισσεύουν χρήματα (δωρεάν τεστ για φοιτητές χωρίς εισόδημα ή για εργαζόμενους που επιστρέφουν στις δουλειές τους ούτε για δείγμα ασφαλώς). Το ρίξιμο των ευθυνών στους νέους φαντάζει φτηνή, επαίσχυντη δικαιολογία από κάποιον που δεν έχει την παραμικρή ιδέα πώς να διαχειριστεί την πανδημία και αντί να παραδεχτεί τα κυβερνητικά λάθη, ψάχνει απεγνωσμένα τον πιο αδύναμο αποδιοπομπαίο τράγο».

«Δεν χρειάζεται να πέφτει το βάρος στις δικές μας πλάτες»

Σοφία Κουτσού 18 ετών, φοιτήτρια Νομικής

«Οι νέοι άνθρωποι, οι μεσήλικες και οι υπερήλικες μπορούν να διασπείρουν με τον ίδιο τρόπο τον ιό. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πέφτει το βάρος στις δικές μας πλάτες. Ναι μεν τα παιδιά έχουν ίσως περισσότερες επαφές απ’ ό,τι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι, αλλά θεωρώ πως υπάρχει υπευθυνότητα και στη νεολαία, όση ακριβώς και στους μεγαλύτερους ανθρώπους».

«Η νεολαία έγινε ακόμη μια φορά αποδιοπομπαίος τράγος»

Κατερίνα-Ηλέκτρα Τελμετίδη 19 ετών, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας

«Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να φτιάξει κατάλληλες δομές υγείας για την υποδοχή των κρουσμάτων του κορονοϊού, προσπαθεί να μας πείσει ότι η προστασία από τον ιό είναι καθαρά υπόθεση της νεολαίας, η οποία για ακόμη μια φορά έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος. Καλή η ατομική ευθύνη, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτή».

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…