Οι νεκροί του χουλιγκανισμού σκοτώνονται ακόμα…

Όσα χρόνια κι αν περάσουν κάποιοι φαίνεται πως δεν αλλάζουν τα μυαλά ορισμένων οπαδών.  Λίγες ημέρες μετά την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στην κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου και την υποδοχή που αυτή έτυχε, ήρθαν δύο πανό να μας προσγειώσουν ξανά στην ελληνική πραγματικότητα.

Filopoulos pano

Πέραν συγκρίσεων και  οπαδικής κόντρας τα πανό που ανέβηκαν χθες το βράδυ στο ΣΕΦ, στον αγώνα του Ολυμπιακού με την με τη Ζαλγκίρις,  προσβάλλοντας την μνήμη ενός ακόμα νεκρού από τον χουλιγκανισμό- Μιχάλη Φιλόπουλο-  είναι αρρώστια και  ένδειξη απίστευτης σήψης… Ειδικά όταν το σηκώνουν φίλαθλοι (αν θέλουν να λέγονται έτσι), που έχουν βιώσει στο πετσί τους την τραγωδία της Θύρας 7 και τους τιμούν κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη επέτειος δεν ξεχνιέται. Αποτελεί, άλλωστε, μαύρη κηλίδα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Έλληνας οπαδός σε κάθε στιγμή, ναι, σε εκπλήσσει περισσότερο. Πόσο εύκολα στερεύουν οι δικαιολογίες όταν κοιτάς κατάματα την αλήθεια, πόσο γρήγορα καταρρέουν όλα τα αντεπιχειρήματα της βλακείας όταν στέκεσαι ενώπιον των γεγονότων, ειδικά για τα όσα συνέβησαν εκείνη την μοιραία μέρα στο Λαύριο. Χαλασμένα μυαλά που είχαν δώσει ένα  «ραντεβού»  θανάτου με ένα ήδη νεκρό…  αφού είχαν αποφασίσει ότι στο πεδίο της μάχης κάποιος έπρεπε να πέσει!

Δώδεκα  χρόνια μετά, τα άμυαλα παιδάκια στο ΣΕΦ και μετέπειτα στο internet, πανηγυρίζουν για εκείνη την ημέρα με σύνθημα νίκης  επειδή «σας πήραμε σε εκείνο το ντου». 

Μια ημέρα που θέλει, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει η Ελλάδα και όσοι υγιείς φίλαθλοι της έχουν απομείνει, αλλά χθες στο ΣΕΦ επέστρεψε σαν εφιάλτης, σκοτώνοντας για ακόμη μια φορά όχι μόνο τον Φιλόπουλο αλλά και τους Κατσούλη, Μπλιώνα, Καρνέζη, Παναναγιώτου, και Ρουσάκη. Όλοι θύματα της ωμής βίας από το  δολοφονικό κυνισμό των χουλιγκάνων.

Ελπίζουμε ότι χθες οι οπαδοί, του  non-politica-και της τραγωδίας της Θύρας 7 να πήραν ένα παράσημο παραπάνω. Γιατί για εκείνους, ακόμη μια μέρα να σκοτώνεις την μνήμη ενός ανθρώπου παίρνεις προαγωγή.

Δυστυχώς όμως  για εκείνους, σήμερα, υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού που τους καταδικάζουν. Άλλωστε η ζωή δεν μετριέται στο έμβλημα που φέρει μια ομάδα η ένα  κασκόλ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…