Οι νεκροί δεν μιλάνε, αλλά ο Μαυρίκος μπορεί

Ας αφήσουμε τι ήταν ο Μαυρίκος. Ας αφήσουμε και τα αστυνομικά σενάρια και ας πάμε στην απλή λογική και τα γεγονότα. Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αν δολοφονήθηκε ο Παναγιώτης Μαυρίκος και ακόμη και αν δολοφονήθηκε, μάλλον δεν θα μπορέσει να αποκαλυφθεί.

575a9d231dc5247c588b476d

Του Κώστα Βαξεβάνη

Υπάρχουν τόσα μέσα για να δολοφονηθεί κάποιος χωρίς ίχνη, που μάλλον είναι περιττή μια τέτοια συζήτηση.

Το γεγονός λοιπόν είναι πως ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, παίρνει φωτιά στην Αττική Οδό, δηλαδή σε ένα δρόμο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός του δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα γιατί έτσι κι αλλιώς ακολουθεί σύγκρουση. Αν κάποιος ήθελε να οργανώσει μια πετυχημένη απόπειρα δολοφονίας βρήκε τον καλύτερο τρόπο. Αν πάλι ήταν δυστύχημα, είχε ακριβώς όλη εκείνη την ακολουθία γεγονότων που λογικά οδήγησε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα

Ό,τι και αν ανακοινώσει η Αστυνομία, για οτιδήποτε και αν ορκιστούν πραγματογνώμονες και ιατροδικαστές, η κοινή γνώμη θα συζητά αν ο Μαυρίκος δολοφονήθηκε και από ποιους.

Ποιός όμως να θέλει να σκοτώσει το Μαυρίκο; Πολλοί από το βούρκο στον οποίο τσαλαβουτούσε είναι η (μάλλον βολική) απάντηση. Και ποιοί ακριβώς είναι ο βούρκος; Οι συγκατηγορούμενοί του; Τα λαμόγια των εκβιασμών και των συναλλαγών;

Μάλλον θα διαφωνήσω. Το να βαφτιστεί ο Μαυρίκος εκβιαστής και εκεί κάπου να τελειώσουν οι εξηγήσεις και κυρίως η έρευνα είναι απίστευτα εξυπηρετικό. Θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω μερικούς προβληματισμούς τους οποίους έκανε πιο έντονους η τραγική κατάληξη του Μαυρίκου:

Ήταν ο Μαυρίκος ένας εκβιαστής στον οποίο διευθυντές επιχειρήσεων του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα έδιναν εκατομμύρια σε διαφήμιση για να μη γράψει γι’ αυτούς; Πόσους και πόσο μπορούσε να βλάψει μια εφημερίδα που πουλούσε 100 φύλλα την ημέρα μαζί με συνεργαζόμενα και ανύπαρκτα sites;

Δηλαδή υποχωρούσαν οι εκβιαζόμενοι στους εκβιασμούς Μαυρίκου ή υπήρχαν αυτοί που προέτρεπαν όσους πλήρωναν να πληρώσουν; Υπέγραφε ο τάδε Πρόεδρος της ΔΕΚΟ διαφήμιση για τον Μαυρίκο, ή τον προέτρεπε ο πολιτικός προϊστάμενος Υπουργός με το επιχείρημα «δώσε μωρέ να μη μας κάνει ζημιά;»

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που κάναμε, προκύπτει πως τα ανύπαρκτα «Μέσα» Μαυρίκου έχουν εισπράξει εκατομμύρια. Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα είναι αν οι εκβιασμοί Μαυρίκου εξασφάλιζαν εισπράξεις για τον ίδιο μόνο ή στην πραγματικότητα ήταν μαύρο χρήμα που επέστρεφε σε πολιτικούς; Και εννοώ τους πολιτικούς που πίεζαν περισσότερο απ’ ό,τι ο Μαυρίκος για να εισπράξει.

Έχει αποδειχθεί ως σήμερα πως τόσο ο Μαυρίκος όσο και οι υπόλοιποι της ομάδας εκβιαστών είχαν εξαιρετικές σχέσεις με πολιτικούς. Μπαινόβγαιναν στα γραφεία τους, διορίζονταν κιόλας σε αυτά, μιλούσαν στα τηλέφωνα σαν να μιλάνε στα φιλαράκια τους από τις κοινές εμφανίσεις στα μπουζούκια. Το ηθικό θέμα που υπάρχει φαινομενικά είναι γιατί αυτοί συναναστρέφονταν με εκβιαστές. Το πολιτικό και νομικό όμως είναι, τι σχέσεις είχαν μαζί τους και αν η σχέση αυτή περιείχε και την οικειότητα των επιστροφών του χρήματος.

Τις επόμενες μέρες ο Μαυρίκος θα κατέθετε συμπληρωματικά στην Ανάκριση για τους εκβιασμούς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έλεγε πως οι πραγματικοί αποδέκτες των χρημάτων ήταν όλοι αυτοί με τους οποίους αποδεδειγμένα μιλούσε στα τηλέφωνα; Πως οι πολιτικοί ήταν οι εισπράκτορες και αυτός απλώς το πιστόλι;

Η ίδια η ΝΔ, κατέθετε στα ταμεία Μαυρίκου δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τιμολογημένες «υπηρεσίες». Ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ, ούτε οι διαχειριστές του κόμματος απάντησαν τι υπηρεσίες τόσων χιλιάδων ευρώ ήταν αυτές; Τι πλήρωσαν τόσο ακριβά σε ανύπαρκτο έντυπο;

Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, όπως έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr, είχε κοινή εταιρεία με κάποιον από τους εκβιαστές. Οι «πύραυλοι» της ΝΔ, συνομιλούσαν μαζί του και η Γενική Γραμματέας εσόδων της, χαριεντιζόταν σχεδόν με τηλεπάθος.

Ειδικά αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι αν ο Μαυρίκος ήταν εκβιαστής, αλλά ποιός έδινε τις εντολές για να πάρει τόσο χρήμα. Γιατί είναι ανόητο και αφελές να πιστεύει κάποιος πως χρημάτιζαν το Μαυρίκο για να μην τους «κράξει» από την Ακρόπολη της ανύπαρκτης κυκλοφορίας. Ποιοί έπαιρναν τις επιστροφές; Ο Μαυρίκος δυστυχώς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Μπορεί όμως η ανάκριση. Και τότε πιθανόν να απαντήσει και στο αν κάποιος τον δολοφόνησε.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…