Newsroom

Newsroom

Oι νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας: Η τελευταία ταινία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Τέσσερις νέες ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ενώ ξεχωρίζει το ερωτικό δράμα με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

5a7342a71dc524a1338b456f

«Αόρατη κλωστή»

Υποψήφιο για έξι Όσκαρ με τη μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead.

Στη δεύτερη συνεργασία τους μετά το There Will Be Blood, ο Πολ Τόμας Άντερσον σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, στον τελευταίο, κατά δήλωσή του, ρόλο της καριέρας του. Η ταινία, αφηγείται μια ανοίκεια ερωτική ιστορία με φόντο το μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του 50.

Ο τελειομανής σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ και η αδερφή του, Σίριλ, κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Ο Γούντκοκ ερωτεύεται παράφορα τη νεαρή Άλμα η οποία θα γίνει ερωμένη και μούσα του.


«Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο»

Η νέα ταινία του Πίτερ Λάντσμαν είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Μαρκ Φελτ, με τον Λιαμ Νισον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Μαρκ Φελτ. Ο Φελτ, οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί, μας δείχνει το Watergate, το διασημότερο προεδρικό σκάνδαλο όλων τον εποχών, όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά.


«Dolphin man»

Το «Dolphin Man» είναι η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ενέπνευσε την ταινία «Το Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Δαναό την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου. Εκεί θα βρίσκεται και ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ Ζαν-Μαρκ Μπαρ, που υποδύθηκε τον Μαγιόλ και στην ταινία του Μπεσόν.

Ένα βιωματικό ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο, που μεταφέρει την ομορφιά που είδε ο Μαγιόλ στη θάλασσα, το επείγον μήνυμά του για την προστασία της αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το νερό.


«Ο άνθρωπος των σπηλαίων»

Η Παλαιολιθική Εποχή συγκρούεται με την Εποχή του Χαλκού, στην περιπέτεια κινουμένων σχεδίων τού – βραβευμένου με τέσσερα Όσκαρ – Νικ Παρκ. Στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ένας πρωτόγονος, ο οποίος ζει ειρηνικά με τη φυλή του σε μία κοιλάδα, έρχεται αντιμέτωπος με έναν ισχυρό εχθρό που εισβάλλει στην περιοχή, με σκοπό να την κατακτήσει.


Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

6159595

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

Οι καλές μέρες κατά την διάρκεια του Πάσχα δίνουν την θέση τους στην κακοκαιρία

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…