Οι νέες δηλώσεις Άδωνι δείχνουν πως όλα θα γίνουν… Ρόδος (video)

«Ο εργαζόμενος στη Ρόδο το ήθελε, δεν θα κάνουμε κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός εργασίας εγκαινιάζοντας τη νέα εργασιακή κανονικότητα

5036500

H αντίληψη ότι όλα έχουν μια τιμή φαίνεται να ισχύει για το νέο Υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς με τις δηλώσεις του για το περιστατικό με το σερβιτόρο στη Ρόδο άνοιξε τον «ασκό του αιόλου» για να γίνει κανονικότητα μια συνθήκη εργασίας που προσβάλλει τον ίδιο τον εργαζόμενο και την αξιοπρέπεια του.

Ο υπουργός Εργασίας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με εργαζόμενο να περπατά μέσα στο νερό και να βρέχεται ως τη μέση για να σερβίρει τους πελάτες, έφτασε στο σημείο να δηλώσει, ότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος ληρώνεται καλά και δεν παραβιάζεται η νομοθεσία, «δεν είναι θέμα του Κράτους».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ο εργαζόμενος φαίνεται πως δουλεύει κατ’ αυτόν τον τρόπο «με τη συναίνεσή του», χωρίς μάλλον να μπορεί να καταλάβει πως ο κάθε εργαζόμενος δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστεί, αλλά συμβιβάζεται με μια κατάσταση λόγω της ανάγκης που έχει για χρήματα. Μάλιστα ο νέος υπουργός πρέπει να ξέρει πως ο εργαζόμενος δεν πληρώνεται με φιλοδωρήματα έτσι ώστε να διατυμπανίζει ότι πληρώνεται «καλά», αλλά ο μισθός του πρέπει να είναι αντίστοιχος με τη δυσκολία της δουλείας του. Τέλος αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας σημείωσε ότι «λαμβάνονται κάποια» καθώς ο εργαζόμενος «φοράει ειδική μπλούζα».

Αξίζει να αναφερθεί πως ο νέος Υπουργός Εργασίας κατάφερε μόλις σε λίγες μέρες να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς όταν ήρθε στη δημοσιότητα το περιστατικό για λόγους ξεκάθαρα επικοινωνιακής διαχείρισης είχε δηλώσει ότι πρόκειται για κάτι «αηδιαστικό» και ότι το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα έκανε πλήρη έλεγχο για τις εργασιακές συνθήκες στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργείται η μια κουλτούρα κατά την οποία σε ένα μάλλον ιδεατό κόσμο ο εργαζόμενος μπορεί να διαπραγματευτεί ισάξια με τον εργοδότη και να επιλέξει που, πότε και με πόσα χρήματα θα δουλεύει.

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, σε δήλωση του ανέφερε ότι «το παράνομο είναι ότι προσφέρεται “νόμιμη” εργασία σε κάτι που είναι παράνομο όπως οι πλωτές κατασκευές».