Οι Mother of Millions ξαναμπαίνουν σε τροχιά

Τρία χρόνια μετά την απώλεια του Μάκη Τσαμκόσογλου τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος μάζεψαν τα κομμάτια τους και επιστρέφουν με το EP «Orbit» το οποίο θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Gagarin 205

mom photoshoot 2

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Ο ένας και μοναδικός αναμμένος προβολέας φωτίζει το υπερυψωμένο kit των πλήκτρων πίσω από το οποίο θα δέσποζε ο Μάκης Τσαμκόσογλου. Το kit όμως ήταν κενό… Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 ο Μάκης έπαιξε για τελευταία φορά με τους φίλους και συνοδοιπόρους του. Ο αδόκητος θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε όλους όσοι παρακολουθούσαμε από την πρώτη στιγμή την πορεία ενός συγκροτήματος που πρωτοστάτησε στην άνοιξη της progressive metal σκηνής στην Ελλάδα και που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στο απόγειο του. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου οι Mother of Millions είχαν κυκλοφορήσει το τρίτο τους άλμπουμ «Artifacts», ένα πραγματικό έργο τέχνης που, όσο υποψιασμένοι κι αν ήμασταν, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Φεύγοντας από το Fuzz Club εκείνη την συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά ήταν παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η απώλεια του αδερφικού φίλου τους έδωσε στο συγκρότημα δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τόσο αγαπούσε.

Τρία χρόνια μετά, τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος μάζεψαν τα κομμάτια τους και επιστρέφουν στη δισκογραφία με το EP «Orbit» που κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου και το οποίο θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Gagarin 205, με τον κιθαρίστα Κώστα Κωνσταντινίδη να δίνει το στίγμα: «Το Orbit είναι ένας σημαντικός για εμάς σταθμός. Είναι ένα EP διαχείρισης συναισθημάτων για όλα όσα έχουν συμβεί, ένας δίσκος που τον αντιλαμβάνομαι πιο εσωστρεφή αλλά ταυτόχρονα και άμεσο και σίγουρα ένα απαραίτητο βήμα για να προχωρήσουμε. Το επερχόμενο live είναι για εμάς, παράλληλα με την παρουσίαση του νέου EP, ένα live επανεκκίνησης. Οι Mother of Millions είναι ένα αναντικατάστατο όχημα έκφρασης και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξαναβρεθούμε στη σκηνή του Gagarin με καινούργιο υλικό».

Στα 14 χρόνια από την ίδρυσή τους, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα «Human» (Bungalo, 2014) και «Sigma» (ViciSolum Productions, 2017), λαμβάνοντας τις θετικότερες κριτικές από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο, ενώ το τρίτο τους «Artifacts» (ViciSolum Productions, 2019), βρέθηκε σε λίστες με τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Στην πορεία τους, οι Mother of Millions γύρισαν πολλές από τις σκηνές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Leprous, οι Pain of Salvation και οι Devin Townsend Project, ενώ κατέγραψαν και δύο ευρωπαϊκές περιοδείες, όπου και απέσπασαν πλήθος κολακευτικών σχολίων κι εντυπωσιακών κριτικών.

Με νέο υλικό λοιπόν στις αποσκευές τους μετά από 3 χρόνια οι Mother of Millions συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι ως τετράδα και ξαναμπαίνουν σε δισκογραφική και συναυλιακή τροχιά με ένα live που τόσο το συγκρότημα όσο και οι φίλοι του πρόσμεναν καιρό.

Special guests θα είναι οι Church of the Sea οι οποίοι θα παρουσιάσουν το εξαιρετικό doom-gaze υλικό τους!

Ο συναυλιακός χώρος είναι Covid free κι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης σε ισχύ.

Πληροφορίες

Εισιτήρια γενικής εισόδου 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά μέσω του www.ticketmaster.gr (Tηλ: 21 1198 1535)

Φυσικό σημείο προπώλησης

Metal Era: Εμμανουήλ Μπενάκη 22,τηλ.:21 0330 4133

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

 

Οι Mother of Millions είναι οι:

Γιώργος Προκοπίου – Vocals

Κώστας Κωνσταντινίδης – Guitars

Πάνος Πρίφτης – Bass

Γιώργος Μπουκαούρης – Percussion & Keys

 

Website και social media:

http://www.motherofmillionsband.com

https://www.facebook.com/motherofmillionsband/

https://www.instagram.com/motherofmillionsband/

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…