Newsroom

Newsroom

Οι Μιλγουόκι Μπακς γράφουν ιστορία, πρωτοστατώντας κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας

Αναβλήθηκαν τρία παιχνίδια του NBA, μετά την απόφαση των "Ελαφιών" να μποϊκοτάρουν τον αγώνα τους

ap nba 0

Στην αναβολή των τριών αγώνων για τα πλέι-οφ που επρόκειτο να διεξαχθούν τα ξημερώματα της Πέμπτης προχώρησε το ΝΒΑ, μετά την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μποϊκοτάρουν το παιχνίδι τους εναντίον στους Ορλάντο Ματζικ για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονική επίθεση αστυνομικών στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, όπου ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχθηκε πισώπλατα επτά σφαίρες την Κυριακή.

Οι παίκτες των Μπακς δεν εμφανίστηκαν για την προθέρμανση του αγώνα, οι Ορλάντο Μάτζικ αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει και στη συνέχεια ενημερώθηκαν πως οι αντίπαλοί τους δεν σκόπευαν να εμφανιστούν και αποχώρησαν κι αυτοί.

«Το NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ ανακοίνωσαν σήμερα ότι, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην αγωνιστούν σήμερα για το Game 5 εναντίον των Ορλάντο Μάτζικ, αναβάλλονται τα σημερινά τρία παιχνίδια, Μπάκς-Ορλάντο, Χιούστον Ρόκετς -Οκλαχόμα Θάντερ και ΛΑ Λέικερς-Πόρτλαντ. Τα παιχνίδια θα επαναπρογραμματιστούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΝΒΑ.

«Είμαστε κουρασμένοι από τους φόνους και την αδικία», ανέφερε στο Twitter ο Τζορτζ Χιλ των Μπακς εξηγώντας την απόφαση της ομάδας του Μιλγουόκι, ενώ ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, δήλωσε: «Ο εαυτός μου, οι παίκτες και ο οργανισμός μας ενοχλούνται πολύ από αυτό που συμβαίνει στην Κενόσα».

Σημειώνεται ότι πριν οι Μπακς επισημοποιήσουν την απόφασή τους, οι παίκτες των Τορόντο Ράπτορς και των Μπόστον Σέλτικς είχαν συμφωνήσει ήδη να μην «κατέβουν» στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολικής Περιφέρειας. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…