Οι μικροομολογιούχοι ξεμπροστιάζουν τον Γκίκα: "Γιατί άλλαξε η στάση σου";

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη με την οποία τον…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη με την οποία τον ξεμπροστιάζει για τη στάση του στο θέμα της αποζημίωσής τους.

Διαβάστε την επιστολή των μικροομολογιούχων:

«Ακούμε από “μερικούς κατευθυνόμενους” την άποψη πως δεν πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα, διότι έτσι θα ζητήσουν ανάλογη μεταχείριση και οι “μεγάλοι” και θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου.

Πριν από όλα θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ότι το αίτημα για αποζημίωσή μας, όπως πάγια διατυπώνεται προς όλους, αφορά σε αποζημίωση στην τιμή κτήσης των ομολόγων και όχι στην ονομαστική τους αξία..

Έτσι οι “μεγάλοι” ,στους οποίους αναφέρονται και οι οποίοι συνήθως είναι κερδοσκόποι που αγοράζουν σε τιμή κτήσης πάρα πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική αξία ,  δεν πρόκειται ,ακόμη και αν το δημόσιο  υποχρεωθεί μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων  να αποζημιώσει και αυτούς ,να κερδοσκοπήσουν από την ανάλογη προς εμάς μεταχείριση, που τυχόν θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Μας προκαλεί κατάπληξη, το ότι οι “μεγάλοι” δεν ζήτησαν ανάλογη μεταχείριση με αυτήν των Ελληνικών τραπεζών. Όπου στις τράπεζες αναγνωρίστηκε η ζημία από το PSI+ και τους δόθηκε αναβαλλόμενος φόρος για 30 χρόνια. Με πρόσφατη τροπολογία, τους δόθηκε επιπλέον δυνατότητα, και κέρδη να μην έχουν, να μην χάσουν το όφελος του αναβαλλόμενου φόρου αλλά αντίθετα το κράτος τους επιτρέπει από τώρα να εγγράψουν αυτό το όφελος στα βιβλία τους, και έτσι να περάσουν τα πρόσφατα stress tests.

Κ. Χαρδούβελη όλοι οι ομολογιούχοι θυμούνται τις τηλεοπτικές εμφανίσεις σας επί πρωθυπουργίας του κ. Παπαδήμου όπου αναφερόσασσταν σε συγκεκριμένες λύσεις για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος 15.000 οικογενειών ομολογιούχων.

Γιατί κ. Χαρδούβελη άλλαξε η στάση σας τώρα;

•       Η λύση που σας έστειλε ο κος Μαυραγάνης για τους ομολογιούχους έμεινε και αυτή στα συρτάρια»;

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…