Οι megaλομέτοχοι να κερδάνε και οι εργαζόμενοι να πάνε να…

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 2018, ζούμε τις συνέπειες ενός άλλου... «ΟΧΙ», εντελώς διαφορετικού από αυτό που είπε ο λαός μας στους φασίστες εισβολείς το 1940. Το «ΟΧΙ» των επιφανών μεγαλομετόχων του MEGA στους εργαζόμενους του καναλιού. Το «ΌΧΙ δε θα το σώσουμε το κανάλι, αν και μπορούμε. Αδιαφορούμε πλήρως για εσάς και τις οικογένειές σας. Είστε απλά τα μικρά γράμματα σε αναρίθμητες σελίδες ισολογισμών και θαλασσοδανείων».

MEGA COVER

Το MEGA δεν υπάρχει πια. Χρεοκόπησε. Το κανάλι, όχι οι μεγαλομέτοχοι. 

Το κυνικό «ΟΧΙ» των μεγαλομετόχων του MEGA, θα μας θυμίζει πως οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους επειδή κάποιοι εργοδότες τους θεωρούν αναλώσιμους, λιγότερο σημαντικούς από το κέρδος ή τη χασούρα. Παράπλευρες απώλειες.

Έτσι… “ρυθμίζει” η αγορά. Με θύματα πάντα τους εργαζόμενους, που για να “βάζουν πλάτη” στην “εταιρεία”, συνηθίζουν πολλές φορές να ζουν σκυφτοί.

Κάποιοι εργαζόμενοι του MEGA, το πάλεψαν. Μόνοι τους εναντίον όλων προσπάθησαν να κρατήσουν το κανάλι και το έκαναν με αξιοπρέπεια, θυμίζοντας μας τις καλές στιγμές του καναλιού, ίσως γιατί δεν είχε Δελτία Ειδήσεων. Τους αξίζει σεβασμός.

Το MEGA λοιπόν το έκλεισαν οι ιδιοκτήτες του. Αυτοί έριξαν το “μαύρο”. Δεν τους εξυπηρετούσε πια. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι δε βρίσκονται πια στην εξουσία και οι τράπεζες, υπό τον αυστηρό διεθνή έλεγχο των stress tests, δεν μπορούν πια να δίνουν “θαλασσοδάνεια”.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δημοσίου χρήματος διαμοιράστηκαν σε “θαλασσοδάνεια”, με τη δέουσα πολιτική και τραπεζική “διαμεσολάβηση”.

Όταν, δε, υπήρχε ανάγκη για ακόμα περισσότερο ρευστό, τότε δημόσιοι οργανισμοί, όπως το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ -και υπουργοί Υγείας- μοίραζαν αφειδώς κονδύλια σε ΜΜΕ, με αντίτιμο τη σιωπή ή το «χτίσιμο» καριέρας. (Δεν είναι και λίγο -για παράδειγμα- πριν από λίγα χρόνια να σε θεωρούν γραφικό φασίστα και πλέον να απολαμβάνεις το σεβασμό, την παρέα και τα ταχύπλοα μεγαλο-δημοσιογράφων του MEGA)

ΣΚΑΙΑΝΤ1 βουλιάζουν και αυτά τα έρμα από χρέη, περιμένοντας τον Κυριάκο να τους σώσει. Η ΝΔ χρωστάει 250 εκάτ. και το ΠΑΣΟΚ περίπου τα μισά με -επίσης- τα μισά στελέχη της διακυβέρνησης Σημίτη να κάνουν πρόβα για προαυλισμό στον Κορυδαλλό.

Όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι που σου έλεγαν από το 2010, πως ζούσες πάνω απ’ τις δυνατότητές σου. Πως «τα φάγαμε όλοι μαζί». Πως πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να υπομένεις το δημοσιονομικό “Άουσβιτς” των μνημονίων.

Οι ίδιοι που θεωρούν την φοροαποφυγή μέσω φορολογικών «παραδείσων», θεμιτή, αλλά την απόδειξη που δεν έκοψες για την τυρόπιτα, βασικό λόγο της χρεοκοπίας της χώρας.

Oι ίδιοι που σου έλεγαν πως πρέπει να είσαι ρεαλιστής και πως το αόρατο χέρι της αγοράς τα ρυθμίζει όλα με σοφία.

ΥΓ. Ο παραλληλισμός με το «μαύρο» της ΕΡΤ που επιχειρούν από χθες τα γνωστά «πιτ-μπουλ» του συστήματος και των social media, είναι αναμενόμενος και προφανής. Δεν είναι ότι δε ξέρουν πως το “μαύρο” στην ΕΡΤ ήταν κεντρική πολιτική πρωτοβουλία της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ το κλείσειμο του MEGA, είναι… «ιδιωτική πρωτοβουλία» των μετόχων.

Ακριβώς επειδή το ξέρουν έχουν λυσσάξει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…