Newsroom

Newsroom

Οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους ληστές στο Βελβεντό

Κανένας από τους τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης δεν αναγνώρισε τους έξι κατηγορούμενους…

velvento

Κανένας από τους τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης δεν αναγνώρισε τους έξι κατηγορούμενους (Ν. Ρωμανό, Γ. Μιχαηλίδη, Φ. Χαρίση, Δ. Μπουρζούκο, Αρ. Ντάλιο και Δημ. Πολίτης στις αρχές Φεβρουαρίου 2013.

Οι τρείς μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ πολύ κοντά στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας πελάτης στην τράπεζα, καθώς και ένας υπάλληλος στα ΕΛ.ΤΑ. όπου έγινε η άλλη ληστεία. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου και της υπεράσπισης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στην αστυνομία είχαν αναγνωρίσει κάποιον κατηγορούμενο.

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ είναι χαρακτηριστική:

«Ένας από τους τρεις δράστες ήταν έξω από την τράπεζα λέγοντας στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ότι “δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, αλλά με την τράπεζα”. Όλα έγιναν ήπια, χωρίς να νιώσουμε απειλή» είπε ο μάρτυρας που επίσης ανέφερε πως «μου έκανε εντύπωση πως κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης τα πρόσωπα που κλήθηκα να αναγνωρίσω ήταν υπερβολικά χτυπημένα και παραμορφωμέναστο πρόσωπο. Δε θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να τους αναγνωρίσω, ακόμα και αν είχα δει τα πρόσωπά τους προηγουμένως, κάτι που δεν είχε συμβεί αφού οι δράστες που είχα δει εγώ τα είχαν καλυμμένα”, είχε καταθέσει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε επίσης και τη μεγάλη πίεση που είχε δεχθεί από την πλευρά της αστυνομίας.

«Υπήρξε μεγάλη πίεση από την πλευρά της αστυνομίας. Πήγαμε στην αστυνομία το μεσημέρι και φύγαμε το πρωί της επόμενης μέρας”, ανέφερε.  

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν, ανέφεραν πως δεν αισθάνθηκαν ότι κινδυνεύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μάρτυρας-πελάτης της τράπεζας ανέφερε ότι ένιωσε καθησυχασμένος όταν κατάλαβε «ότι δεν πρόκειται για κοινούς ληστές».    

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…