Οι λόγοι που οδήγησαν τον Γιαννακόπουλο στην απόφαση για το πούλμαν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Πράσινης», ο αποκλεισμός με τρεις σερί ήττες από τη Φενερμπαχτσέ δεν ήταν η κυριότερη αιτία για να οδηγήσουν το διοικητικό ηγέτη της Παναθηναϊκός Superfood στην απόφαση η ομάδα να επιστρέψει με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη.

5901c8291dc52414158b4567

Σειρά παραβάσεων και κρουσμάτων απειθαρχίας από παίκτες της ομάδας το τελευταίο διάστημα έκαναν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δώσει την εντολή για το «καψώνι» στους παίκτες, οι οποίοι ταξίδεψαν -όσοι δεν πήραν αεροπλάνο- 16 ώρες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της «Πράσινης»:

Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου βέβαια δεν πάρθηκε με αφορμή μόνο τον αποκλεισμό με 0-3 από τη Φενέρμπαχτσέ και την «αδιάφορη» παρουσία της ομάδας στην Πόλη. Είχε προηγηθεί μια σειρά παραπτωμάτων από συγκεκριμένους παίκτες, που παρά τα συμβόλαια που έχουν, τις υψηλές τους απολαβές, και τις ιδανικές συνθήκες στις οποίες εργάζονται όπως επίσης και την επαγγελματική τους ιδιότητα στην ομάδα, είχαν «ταλαιπωρήσει» την πράσινη διοίκηση, πριν αυτή φτάσει στο σημείο να πάρει αυτή την απόφαση, χωρίς να ανέχεται συγκεκριμένες συμπεριφορές και να αρκείται σε ήπιες και επιεικείς αντιδράσεις μετά από τέτοιου είδους εμφανίσεις και ήττες. Είχε ήδη άλλωστε δώσει την προειδοποιητική «βολή» η ΚΑΕ με τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Τζεντίλε.

Ακόμη και μετά την απομάκρυνση του Ιταλού, ωστόσο, δεν κόπηκαν οι κακές συνήθειες συγκεκριμένων παικτών ακόμη και μέσα στη διάρκεια των κρίσιμων αναμετρήσεων με τη Φενέρ, ενώ οι αργοπορίες τους στις προπονήσεις ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Μέχρι και χθες, παίκτης του Παναθηναϊκού ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις που απαρνήθηκαν να σεβαστούν την απόφαση της διοίκησης για την επιστροφή της ομάδας με πούλμαν δεν πήγε σε προπόνηση της ομάδας μετά το 0-2 και πριν το ταξίδι στην Τουρκία, κοιμόταν!

Η προπόνηση είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και τελικά εκείνος κατάφερε να ξυπνήσει στις 12:45! Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου απέρρεε από πολλά αίτια και παραπτώματα παικτών, με τις οποίες υποτίμησαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους προσβάλλοντας το σύλλογο τα συμβόλαιά τους και τη στήριξη της διοίκησης.

Αυτή η ενέργεια, ωστόσο, εκτός από τον παραδειγματισμό και την αφύπνιση ενόψει Πρωταθλήματος είχε και έναν ακόμη στόχο. Να αντιληφθούν όλοι τι εστί Παναθηναϊκός, τι σημαίνει αυτή η ομάδα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο που ζει και αναπνέει για να τη στηρίζει και να τη βλέπει ψηλά.

Ακόμη περισσότερο να συμμορφωθούν με τις αρχές, τους κανόνες και τα όσα διέπουν τον Παναθηναϊκό ο οποίος εδώ και δεκαετίες έχει μάθει να βρίσκεται στην κορυφή, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά και για όλα αυτά που πρεσβεύει. 

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

ταυρος

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σούβλισμα ταύρου σε χωριό της Κρήτης στα πλαίσια του «εορτασμού» του Αγίου…