"Οι κυρώσεις στο Κατάρ δεν έρχονται σε αντίθεση με τις συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου"

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Κατάρ δεν παραβιάζουν τις συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τόνισε αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σχολιάζοντας την προσφυγή του Κατάρ στον οργανισμό.

NewsRoom 02/08/2017 | 09:20

“Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν δεν έρχονται σε αντίθεση με τις συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου”, ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των Εμιράτων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο WAM.

Ο ίδιος εξήγησε πως το διπλωματικό μποϊκοτάζ κατά του Κατάρ είναι σύμφωνο με τα άρθρα 21 και 14 της Γενικής Συμφωνίας Εμπορίου Υπηρεσιών, που επιτρέπει τέτοιες κινήσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι συμφωνίες του οργανισμού δεν αποτρέπουν τα κράτη-μέλη από το να μεταχειρίζονται οικονομικές κυρώσεις για να προστατεύσουν την ασφάλειά τους ή από την υλοποίηση των δεσμεύσεων στα πλαίσια του καταστατικού του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.