Οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού

Χάμιλτον και Οζιέ ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2018 στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αμφότεροι στην μεταβατική περίοδο που περνάει τόσο η F1 όσο και το WRC, καθώς άπαντες ψάχνουν το επόμενο ίνδαλμα μετά την Σουμάχερ εποχή...αλλά και του Σεμπαστιάν Λέμπ, οι δύο τους έρχονται να πιστοποιήσουν γιατί είναι επόμενοι αυτοκράτορες!

κρανοι

Δεν είναι απλά πολυπρωταθλητές…είναι οι κυρίαρχοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο λόγος για τον Λουίς Χάμιλτον και Σεμπαστιάν Οζιέ. Αμφότεροι και οι δύο τους κατέκτησαν  μέσα στο 2018 τον 5ο-6ο τους παγκόσμιο τίτλο στην F1 και στο WRC αντίστοιχα.

Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ να κρατάει ακόμα τα πρωτεία ως ο καλύτερος πιλότος Φόρμουλα 1, όμως ο 33χρονος Λιούς Χάμιλτον κατάφερε να μοιραστεί την δεύτερη θέση της κατάταξης με τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Ο Βρετανός απέδειξε φέτος ότι ξέρει να κερδίζει όταν οι άλλοι αυτοπυροβολούνται  και του προσφέρουν μια απροσδόκητη πρωτιά στο πιάτο. Όταν οι αντίπαλοι του, εν προκειμένω ο Σεμπαστιάν Φέτελ, θέτουν αυτόν εκτός μάχης, εκείνος κατέστησε σαφές και αδιαμφισβήτητα ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην F1.

Και το έκανε αυτό όχι τόσο επειδή οδήγησε «μετά φόβου θεού» και με τις προσευχές από σύσσωμη την ομάδα της Mercedes, να αντέξει η μονάδα ισχύος έως ότου πέσει η καρό σημαία, αλλά γιατί κατάφερε να απαλλαγεί στα 33 του από την αλαζονεία του, το θράσος που είχε και την ταραχή να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του. Ατάραχος παρά την έντονη αμφισβήτηση που πέρασε φέτος τόσο αυτός, όσο και η Γερμανική ομάδα (Mercedes), έκανε το λάθος… σωστό και έφτασε στον τίτλο. Το ότι ο Χάμιλτον θα αμφισβητηθεί και την νέα χρονιά, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, είναι νομοτελειακό-και τηρουμένων των αναλογιών συμβαίνει ήδη, με τόσους νέους οδηγούς να να εποφθαλμιούν τον θρόνο του πρωταθλητή.  

Ο Χάμιλτον μπορεί να βρίσκεται στα 33 του χρόνια, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αντίπαλοι του βλέπουν τον  δρόμο προς την κορυφή να είναι μια ευθεία στην οποία έχει αποκλειστικό προνόμιο να κινείται τέρμα γκάζι. Ο ίδιος πιο ώριμος από ποτέ έχει απαλλαχτεί από αυτό το εν δυνάμει και έχει εγκατασταθεί στον θρόνο του κυρίαρχου, άρα δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ένα βήμα που αργούν να κάνουν οι αντίπαλοι του…ένα βήμα μεγάλο σαν νίκη, σαν πρωτάθλημα σαν την ίδια την ζωή.

Εάν υπάρχει ένα άτομο που να μπορεί να φτάσει το Σεμπαστιάν Λέμπ αυτός σίγουρα είναι ο Οζιέρ!

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του Σεμπαστιάν Λέμπ από το WRC, οι φίλοι του αθλήματος δεν πίστευαν ότι θα υπήρχε αντικαταστάτης του Αλσατού. Κι όμως διαψεύστηκαν. Ο Οζιέ – Ινγκράσια, ήρθαν σαν σίφουνες για να αποδείξουν ότι και εκείνοι θα μπουν στο Πάνθεον των κορυφαίων οδηγών του WRC. Ο έκτος  διαδοχικός τίτλος που κατέκτησαν αυτή την φορά με την M-Sport Ford (5 με την Volkswagen Motorsport),  τους  έχουν καταστήσει τον δεύτερο πιο επιτυχημένο δίδυμο  του WRC πίσω από τους -συμπατριώτες τους και άλλοτε ομόσταυλό τους στη Citroen- Σεμπαστιάν Λεμπ-Ελενά. (9 πρωταθλήματα, 2004-12). Ο Γάλλος μαζί με τον συνοδηγό του πέτυχαν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Έφεραν την Toyota ξανά στην κορυφή των κατασκευαστών, μετά το μακρινό 1999 με τον Σάινθ-Οριόλ, και  μετά την ανεπιτυχή της παρουσία στην F1.

Ο 35χρονος Γάλλος, με την τεράστια ψυχραιμία του παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στις ειδικές διαδρομές, οδήγησε με μαεστρία θυμίζοντας πολύ την οδηγική ικανότητα του Λεμπ, δείχνοντας από νωρίς ότι θα είναι ο κυρίαρχος του WRC. Μάλιστα ο Οζιέ από  του χρόνου θα κυνηγήσει  ένα άπιαστο κατόρθωμα του θρύλου, Γιούχα Κάνκουνεν, καθώς  θα έχει την ευκαιρία (υπέγραψε συμβόλαιο με τη Citroen) να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός της Ιστορίας του WRC, που θα προσπαθήσει να κερδίσει τον παγκόσμιο τίλο με τρεις διαφορετικές ομάδες. 

Aν το καταφέρει θα περάσει στο Πάνθεον των κορυφαίων, που ήδη είναι… Άλλωστε ο  ο Οζιέ έχει  ξεκαθαρίσει ότι αυτό είναι το τελευταίο του συμβόλαιο στο WRC, προτού βάλει τέλος στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, στο οποίο κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια!

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…