ΈΑ

Έλενα Ακρίτα

Οι Κυρανάκηδες

Άντρες και γυναίκες που αδιαφορούν για τα πάντα εκτός από την πάρτη τους και την πολιτική τους ανέλιξη. Δείτε τους καλά και μετά αποφασίστε ποιο όνομα θα σταυρώσετε πίσω από το παραβάν.  

kiranakis

Οι Κυρανάκηδες δεν είναι όλοι σαν τον Κυρανάκη. Οι Κυρανάκηδες δεν είναι απαραιτήτως νέοι, καλοσιδερωμένοι, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής και βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης.

Οι Κυρανάκηδες είναι πολλοί και βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Εκφέρουν έναν ακροδεξιό, έναν απάνθρωπο λόγο, εκφράζουν μια ρητορική των άκρων και της μισαλλοδοξίας.

Κι είναι περήφανοι γι’ αυτό.

Μόνη τους φαντασίωση μια κοινωνία με ανάλγητο πρόσωπο και κακοποιητική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα, ισονομία, ελευθερία, δικαίωμα στην έκφραση, δικαίωμα στην ζωή που ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό τους. Αυτά όλα είναι μαλακίες: ο άνθρωπος γεννήθηκε για να δουλεύει και να πεθαίνει: τα υπόλοιπα είναι από άχρηστα έως ενοχλητικά.

Με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Κυρανάκης ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό – πράγμα σχετικά εύκολο, εδώ που τα λέμε.

Βγήκε ο άνθρωπος και έκανε τη δήλωση του ονείρου: 

«Το μάζεμα των ελιών πχ μπορεί να είναι αστείο για εσάς, ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του, και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η Νέα Δημοκρατία του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου για αυτούς;»

Τί ακριβώς είπε εδώ ο γίγαντας της εργασιακής πολιτικής;

Είσαι άρρωστος. Βαριά ενδεχομένως. Έχεις πόνους, έχεις πυρετούς, υποφέρεις, σέρνεις τα μαρτύρια του Τάνταλου στην πλάτη σου.

Και τί κάνεις;

Ξεκουράζεσαι;

Παίρνεις άδεια για να γίνεις καλά;

Μειώνεις το ωράριο;

Διεκδικείς εργασία σε πόστο που δεν επιβαρύνει ενδεχομένως την κατάσταση της υγείας σου;

Όχι αγάπη μου όχι, τς τς τς ποτέ αυτό ποτέ.

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, δουλεύεις πιο σκληρά από τότε που ήσουν υγιέστατος κι έστυβες την πέτρα. Διότι έτσι βρε κουτό, μαζεύεις ρεπό. Κι όταν μαζέψεις τα ρεπό – κι ΑΝ είσαι ακόμα ζωντανός – θα έχεις αρκετό χρόνο να πας να κοιταχτείς σε ένα γιατρό. Να κάνεις μια αίματος, μια ακτινογραφία, να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη, βρε αδερφέ.

Δούλεψε σαν είλωτας λοιπόν τώρα που είσαι με το ένα πόδι στον τάφο.

Και ΑΝ δεν μπει και το δεύτερο πόδι μέσα, τότε να κοιτάξεις την υγεία σου, μην το αμελείς.

Και τι δεν έχει πει ο άνθρωπος αυτός.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κουλτούρα του επιδόματος που πάει να παγιωθεί» λέει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Διότι η ανεργία δεν είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα. Η ανεργία είναι κουλτούρα, ιδεολόγημα, τρόπος ζωής, η ανεργία είναι ιδέα μη σου πω. Έχει δηλαδή ο εργαζόμενος πέντε εναλλακτικές και τις απορρίπτει για να μην πάρει γάλα στο παιδί του.

Κουλτούρα του επιδόματος… Όχι μια πανδημία που ρήμαξε στο σύμπαν. Όχι μια οικονομία ερείπιο με λουκέτα στα μαγαζιά με κατεβασμένα ρολά στις επιχειρήσεις, με ξενοίκιαστα, με έρημα, με απελπισμένα.

Τον Νοέμβριο του 2019 ο Κυρανάκης στήριξε ολόθερμα ακροδεξιά οργάνωση της Θεσσαλονίκης, που έκανε μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας στα Διαβατά μπροστά στη δομή προσφύγων. Επρόκειτο για το ίδιο μπλοκ φασιστών που αντιτάχθηκε στην εκδήλωση Pride Θεσσαλονίκης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός τον άδειασε μεγαλοπρεπώς, ενώ βουλευτές της ΝΔ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Κουμουτσάκος τάχθηκαν ανοιχτά εναντίον του.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 προκάλεσε αντιδράσεις η δήλωση του ότι αρκετοί νέοι δεν βρίσκουν δουλειά λόγω της λάθος σύνταξης του βιογραφικού τους.

 «Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας».

Αυτό είναι, μπράβο πουλάκι μου, οι πικρές αλήθειες πρέπει να λέγονται. Βαριούνται οι αλήτες να δομήσουν ένα βιογραφικό της προκοπής κι ύστερα γκρινιάζουν ότι είναι άνεργοι. Κάτσε να το δομήσεις το γαμ@μενο, κάτσε να το σενιάρεις λίγο, να το σουλουπώσεις, άκου και τον επιστήμονα από τη ΔΑΠ να μάθεις πέντε πράγματα. Ξέρει ο άνθρωπος, είχε παππού που πούλαγε ρούχα στο Βόλο, υπάρχει θηριώδης επιστημονική υποδομή πίσω του, μην το προσπερνάς.

Κι επειδή οι ψηλές βουνοκορφές είναι για να τις υπερβαίνουμε, ο Κυρανάκης τον Μάρτιο του 2021, σε τηλεοπτική εκπομπή ξεπέρασε την γιγαντιαία πολιτική του περσόνα, κρεμώντας στα μανταλάκια ονοματεπώνυμο θύματος αστυνομικής βίας. Όλα φόρα παρτίδα κανονικά, κανένας σεβασμός σε ευαίσθητα δεδομένα, μονο τα γκομενικά του που δεν μάς είπε. Να τού κάνει καμιά αγωγή ο άλλος να του πάρει και τα σώβρακα.

Υπάρχουν πολλοί Κυρανάκηδες γύρω μας. Ο συγκεκριμένος όμως είναι δημόσιο πρόσωπο. Κρίνεται για τον δημόσιο λόγο του. Ποσώς μάς απασχολεί η ιδιωτική του ζωή, τα χόμπι του, τα χούγια του, το αγαπημένο του φαγητό.

Όμως όσα έχει πει, είναι κατατεθειμένα στα πρακτικά της Βουλής, σε συνεντεύξεις, εκπομπές, σε σόσιαλ αναρτήσεις. Κι απ’ τα λεγόμενα του αναδίδεται μια οσμή κάπως μυστήρια. Σαν το τυρί που μυρίζει στο ψυγείο και ψάχνεις τα γραμματάκια τις ψείρες να δεις αν έληξε η ημερομηνία.

Είναι πήχτρα από τέτοιους η ΝΔ. Νέους επί το πλείστον, αδίστακτους καιροσκοπίσκους που συνειδητά απευθύνονται στα χυδαιότερα ένστικτα ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που μισεί κάθε τι που δεν μπορεί να εξηγήσει, κάθε τι που απειλεί τη ζωούλα του την τοσοδούλα. Είναι η κοινωνική ομάδα που όσο πάει και συρρικνώνεται, όσο πάει και παραγκωνίζεται από τα ανοιχτά διάπλατα τα μυαλά των ανθρώπων που θα φέρουν την αλλαγή.

Αυτοί είναι. Άντρες και γυναίκες που αδιαφορούν για τα πάντα εκτός από την πάρτη τους και την πολιτική τους ανέλιξη. Αυτοί είναι. Δείτε τους καλά. Προσεχτικά. Και μετά αποφασίστε ποιο όνομα θα σταυρώσετε πίσω από το παραβάν.

Γιατί το θέμα δεν είναι ότι ο Κυρανάκηδες ψηφίζονται. Το θέμα είναι ότι οι Κυρανάκηδες θα ξαναψηφιστούν.

Κανονίστε.

Πηγή:news247.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…