ΓΓ

Γιώργος Γεωργαλάς

Οι κλανιές του Ψαριανού…

Είναι μακρύς ο κατάλογος εκείνων που το νεανικό λάθος της ένταξης στην Αριστερά -ορισμένες φορές ήταν κάπως πολύ περισσότερο από νεανικό- το διορθώνουν ανέμελα μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας.

4594758

Με αφορμή την είδηση ότι ο Ψαριανός διορίστηκε στο επιτελείο του Πικραμένου, στο Μέγαρο Μαξίμου του Μητσοτάκη, δεν είναι κακό να ανασύρουμε μερικές πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ. Επαναστάτης χωρίς αιτία με τις Μουσικές Ταξιαρχίες. Στης Βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα, αναφωνούσε κάποτε. Μετά στρογγυλοκάθισε στα έδρανα που έκλανε, και δεν έλεγε να σηκωθεί. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα, ύστερα ΔΗΜΑΡ, ύστερα Ποτάμι. Ύστερα υποψήφιος με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έπεισε τις δεξιές καρδιές για τα γνήσια αισθήματά του, κι έτσι δεν εκλέχτηκε. Και
τώρα μετακλητός του Πικραμένου. Πάντα με ειδίκευση τις κάθε είδους επιθέσεις, από τοξικές έως χυδαίες, εναντίον όσων κάποτε πίστευε και διακήρυσσε.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ. Γόνος αφοσιωμένης κομμουνιστικής οικογένειας, με αγώνες και θυσίες. Μέλος του ΚΚΕ εξ απαλών ονύχων, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, και γραμματέας της ΚΝΕ. Στη θέση αυτή διαδέχτηκε ως «κομματικός» τον «αντικομματικό» Γιώργο Γράψα που συγκρούστηκε με το κόμμα και διαγράφτηκε. Ύστερα στέλεχος του ΣΥΝ, συνέταιρος του Καλογρίτσα, περιστασιακά δημοσκόπος, και επαγγελματικά καιροσκόπος. Τελικώς επιβραβεύτηκε από τον Κυριάκο ως σύμβουλος στρατηγικής, βουλευτής επικρατείας, και υπουργός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ. Μέλος και στέλεχος της ΚΝΕ, με καλές σπουδές, και μέλλον στο κόμμα. Μετακινήθηκε εγκαίρως από τη δημοσιογραφία και την ΚΝΕ στη διεύθυνση του γραφείου τύπου του
τραπεζίτη-πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Λόγω ευδόκιμης υπηρεσίας, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου. Εν συνεχεία βουλευτής με το Ποτάμι. Ύστερα πρόσληψη
από τον Σκάι του Αλαφούζου και εν τέλει αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ-ούτε αυτός κατάφερε να πείσει για τη γνήσια εθνικοφροσύνη του τους γνήσιους δεξιούς ψηφοφόρους.

ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟΣ. Από τα «καλά» στελέχη της ΚΝΕ στο Λονδίνο. Δημοσιογράφος και αποτυχημένος εκδότης εν συνεχεία, που κέρδισε μια κάποια θετική φήμη λόγω του κομμουνιστικού του παρελθόντος και της μετριοπάθειας του λόγου του. Επιστέγασμα της σταδιοδρομίας του η θέση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην οποία διακρίνεται για τις ακραίες του τοποθετήσεις, με προφανή στόχο να τον αγαπήσει το δύσκολο εθνικόφρον κοινό. Στην εκδρομή του ζεύγους Μητσοτάκη στην Πάρνηθα είδε μια εκδήλωση φυσιολατρίας, την οποία μάλιστα αντιπαρέβαλε με τα τσιγάρα και τα τσιμπούσια των συριζαίων.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ. Με δραστηριότητα από τις γραμμές της Πανσπουδαστικής στη δικτατορία, μέλος της ΚΝΕ από τη μεταπολίτευση, αναδείχτηκε σε επαγγελματικό στέλεχος και ιδεολογικό της υπεύθυνο. Από κει στο πολιτικό τμήμα του Ριζοσπάστη. Αργότερα, με απόφαση του ΠΓ, προβιβάστηκε σε διευθυντή του 902 και της εφημερίδας Πρώτη. Κι όταν η Πρώτη έκλεισε έγινε από τα πρώτα ονόματα του MEGA, του ΔΟΛ, και του Σκάι, από όπου κατάφερε να ξεπλένει κάθε επίθεση εναντίον της Αριστεράς και κάθε ορατόριο υπέρ της Δεξιάς. Με ευγένεια πάντα. Επί τα αυτά διαπρέπει ακόμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ. Στέλεχος της Πανσπουδαστικής, της ΚΝΕ, και αργότερα από τους καθοδηγητές της ΚΟΒ αστικού τύπου του ΚΚΕ. Αρχισυντάκτης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, με ριζοσπαστικό
πρόσωπο και γράψιμο. Μετακινήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού, και σήμερα έχει την τιμή να είναι λογογράφος του, ελπίζοντας ίσως στο λαμπρό μέλλον του επίσης λογογράφου Τάκη Θεοδωρικάκου. Γιατί όχι; Κανένας καλός δεν χάνεται.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Τριτοκλασσάτος, αλλά πολύ χαρακτηριστικός «των συντρόφων του θύτης». Αγαπημένο παιδί του Κύρκου, φιλαράκι του Τσίπρα στη νεολαία του Συν, δημοσιογράφος στην Αυγή και στο Κόκκινο, την έκανε κάποια στιγμή για το επιτελείο της Διαμαντοπούλου, κι από κει στη ΔΗΜΑΡ, και στην καρδιά μιας κυρίας από την οικογένεια Μητσοτάκη. Με τέτοια διαπιστευτήρια ήταν
φυσικό να βρεθεί στην υπηρεσία του Γιάννη Κουρτάκη, στα Παραπολιτικά του οποίου ψωμίζεται με επιθέσεις κατά των παλιών του φίλων και συντρόφων, με ειδική φροντίδα για τον Τσίπρα.

Συμπέρασμα: Οι κλανιές του Ψαριανού, στου Κυριάκου το μενού. Καλή του όρεξη!
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…