Οι καταστηματάρχες παρακάμπτουν την απόφαση της κυβέρνησης και ανοίγουν τα μαγαζιά τους

Ανένδοτοι είναι οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη και Πάτρα , στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φρένο στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα πάρα την απαγόρευση 

katastimata 3

Η απόφαση της κυβέρνησης για να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα, έχει προκαλέσει την οργή των καταστηματαρχών, που δείχνουν αποφασισμένοι να μην υπακούσουν στην κυβερνητική εντολή. Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας σε έκτακτη σύσκεψη αποφάσισε να παραβεί την απόφαση και να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι έμποροι στην Πάτρα, όπως αναφέρει το tempo24.gr, αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους αλλά χωρίς προσωπικό, για να μην θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενούς τους.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας αποφασίστηκε επίσης μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Όπως αναφέρει το tempo24, το πρωί του Σαββάτου οι περισσότεροι ήταν στα καταστήματά τους. Είχαν προγραμματίσει τις τελευταίες προετοιμασίες για να είναι έτοιμοι τη Δευτέρα να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

Συνεργεία καθαρισμού για τις βιτρίνες, τοποθέτηση του νέου εμπορεύματος στα ράφια, κούτες έτοιμες να ανοίξουν με προϊόντα που τελικά… θα μείνουν εκεί.

Η οργή των εμπόρων στην Πάτρα είναι μεγάλη, καθώς όπως λένε βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Οργή των λιανεμπόρων στη Θεσσαλονίκη

Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι καταστηματάρχες στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης στην απόφαση της κυβέρνησης να μην λειτουργήσει η αγορά στο νομό την επόμενη Δευτέρα.

Όπως τόνισαν οι επαγγελματίες μιλώντας στο GRTimes.gr, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ελπίδα που είχαν να σηκώσουν επιτέλους ρολά τη Δευτέρα – έστω και με αυστηρούς κανόνες – ξαφνικά χάθηκε, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες όπως είναι οι απολυμάνσεις και ο καθαρισμός των καταστημάτων τους, αλλά είχαν παραγγείλει και εμπόρευμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Οι ίδιοι τόνισαν την απόφαση τους να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα πάρα την απόφαση της κυβέρνησης για το αντίθετο. «Έχουμε συμφωνήσει να ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας τη Δευτέρα με κάθε κόστος. Ο λόγος είναι ότι όλο αυτό που ζούμε είναι καταστροφικό και πλέον έχουμε φτάσει στα όριά μας και δεν αντέχουμε άλλο», σημείωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, η εκπρόσωπος των επαγγελματιών στο Δήμο Παύλου Μελά και ιδιοκτήτρια τριών καταστημάτων με είδη ένδυσης, Ιφιγένεια Τοσίδου.

«Περιμέναμε όλοι να ανοίξουμε, έχουμε πάρει το εμπόρευμα μας, έχουμε τακτοποίηση τα καταστήματα μας, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μας λένε ότι δεν θα ανοίξετε. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί και θα ανοίξουμε τη Δευτέρα», ξεκαθάρισε.

Στο σημείο όπου πραγματοποιείται η διαμαρτυρία βρέθηκε από νωρίς και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο GRTimes.gr ότι οι επαγγελματίες, μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει το άνοιγμα των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, είναι αναστατωμένοι.

«Υπήρχε μια χαρούμενη προσμονή τις προηγούμενες ημέρες για το δευτεριάτικο άνοιγμα και η αντίστοιχη προετοιμασία με προμήθειες προϊόντων. Αυτό ξαφνικά χθες σταμάτησε και έχει δημιουργήσει αυτή την αναστάτωση.

Όπως είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος, “ένα χρόνο τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους με κάποια διαλείμματα, θεωρώ ότι τα οικονομικά των νοικοκυριών τους είναι σε άσχημη κατάσταση και τα χρέη των επιχειρήσεων τους μεγαλώνουν. Δεν παραγκωνίζουμε το γεγονός της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης η οποία βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, όμως από την άλλη θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην υγειονομική κρίση και την οικονομική που δημιουργείται σε αυτούς τους επαγγελματίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Δεμουρτζιδης.

Όπως είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος, «ένα χρόνο τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους με κάποια διαλείμματα, θεωρώ ότι τα οικονομικά των νοικοκυριών τους είναι σε άσχημη κατάσταση και τα χρέη των επιχειρήσεων τους μεγαλώνουν. Δεν παραγκωνίζουμε το γεγονός της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης η οποία βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, όμως από την άλλη θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην υγειονομική κρίση και την οικονομική που δημιουργείται σε αυτούς τους επαγγελματίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα », σημείωσε ο κ. Δεμουρτζιδης.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…