Newsroom

Newsroom

Οι καρπαζοεισπράκτορες, ο κακός βεζύρης και η εκδίκηση της ξανθιάς

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στο «www.koutipandoras.gr» για την γυναικεία δύναμη του πολιτικού προσκήνιου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το δημοψήφισμα. «Δεν…

tatsopoulos

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στο «www.koutipandoras.gr» για την γυναικεία δύναμη του πολιτικού προσκήνιου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το δημοψήφισμα.

«Δεν ξέρω αν τη «βρήκε» από τις γυναίκες ο Γιώργος Παπανδρέου. Μένει να περιμένουμε την Παρασκευή, Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε βουλευτές να υπαναχωρούν θα είναι όμως η πρώτη φορά που θα δούμε γυναίκες πρέπει να ομολογήσω. Αν κάτσω να σκεφτώ για γυναίκες, θυμάμαι μόνο τη Βάσω Παπανδρέου να έχει υπαναχωρήσει λέγοντας πως «για τελευταία φορά θα ψηφίσω και δεν θα το ξανακάνω», αλλά να ψηφίζει. Άνδρες έχουμε δει πολλούς. Έχουμε δει τον Βούρο, τον Ρομπόπουλο, πριν παραιτηθεί τελικά… έχει ξαναπαιχτεί το έργο! Πρέπει να περιμένουμε την Παρασκευή. Ένας φίλος μου λέει πως η κατάσταση αυτή του θυμίζει την εκπομπή «η εκδίκηση της ξανθιάς», μένει α δούμε αν θα υλοποιηθεί η εκδίκηση της ξανθιάς. Όπως έχει παρουσιαστεί όμως μέχρι σήμερα το σκηνικό, φαίνεται σαν να είναι μία «θηλυκή εταιρία» όπως έλεγε και την ταινία του ο Περάκης, μία «θηλυκή συνομωσία» αλλά νομίζω πως είναι συμπτωματικό. Άλλωστε ήδη έχουν μπει και άνδρες στο παιχνίδι όπως ο Ραγκούσης, ο Λοβέρδος και έχουν κάνει δηλώσεις που με πολύ γραφικό τρόπο τις αυτοαναίρεσαν. Βγήκαν στο υπουργικό συμβούλιο και είπαν πως δεν πρέπει να γίνεται αυτό το δημοψήφισμα και μετά η κυβερνητική ανακοίνωση ήταν πως η απόφαση ήταν ομόφωνη. Αυτά τα γραφικά θα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά γιατί όλο και πιο συχνά θα ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στη κοινή γνώμη και τη κυβέρνηση οπότε όλο και πιο συχνά οι βουλευτές άνδρες και γυναίκες θα καλούνται να τετραγωνίσουν τον κύκλο! Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την τελευταία περίοδο έχουν τον σύνδρομο του «Αλέκου Τζανετάκου». Του καρπαζοεισπράκτορα. Τρώνε φάπες από παντού και κάποια στιγμή λένε «εγώ βγήκα για να με χαϊδεύουν, να μου λένε καλά λόγια και πως τους έχω εξυπηρετήσει και τώρα μειοδότη με ανεβάζουν -προδότη με κατεβάζουν». Ε, αυτό μάλλον οι άνθρωποι δεν το αντέχουν για πολύ καιρό και προφανώς οι σπάνε. Τώρα το αν αυτοί που σπάνε είναι άνδρες ή γυναίκες είναι μάλλον συμπτωματικό».

«Εάν δεν υπήρχε αυτό το άγος της αποστασίας, αν αυτός ο τρισκατάρατος ο Μητσοτάκης, δεν είχε στιγματίσει από το 1965 όλους όσοι φεύγουν από το κόμμα τους με την στάμπα του προδότη, του μειοδότη, του αποστάτη, θα βλέπαμε πολύ πιο συχνά φαινόμενα παραιτήσεων. Τι θέλουμε τελικά; Βουλευτές που να είναι στρατιωτάκια που να είναι ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα ή που να έχουνε συνειδησιακά προβλήματα και που να διχάζονται και να αποφασίζουν να λύσουν- κόψουν το γόρδιο δεσμό με την παραίτηση τους; Γιατί αυτοί αυτό κάνουν με την παραίτηση τους, είναι βασανισμένοι άνθρωποι δεν είναι επί πληρωμή όπως το ’65, μπορεί να συμβαίνει και αυτό αλλά δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω. Γιατί το λέω αυτό, γιατί το 65 αυτό έγινε, τους πληρώσανε και ρίξανε τη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου…του παππού. Σήμερα έχουμε ανθρώπους που τους δέρνουν οι ψηφοφόροι τους, τους πετάνε γιαούρτια και αυγά, τους βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τους χλευάζουν και τους προπηλακίζουν διαρκώς και κάποια στιγμή δεν αντέχουν.»

«Ο Βενιζέλος θα μπορούσε να περάσει στην ιστορία και ως «κακός βεζίρης» αλλά και ως ο «Τσάρλι με τους ‘φονικούς’ αγγέλους», και τα δυο θα του πηγαίνανε. Έχω ασχοληθεί πολύ μ αυτό τον άνθρωπο. Τον θεωρώ ένα πολύ ευφυή άνθρωπο ο οποίος λόγο ναρκισσισμού μπορεί να γίνει και βλάκας. Γιατί ο ναρκισσισμός πάντα είναι ένα είδος βλακείας. Βλέπεις τον καθρέφτη ανάμεσα σε σένα και την πραγματικότητα και αντί να βλέπεις το τι γίνεται στη πραγματικότητα βλέπεις μόνο το είδωλο σου. Αυτό τον καθιστά ανάπηρο και πετάει όλη την ευφυΐα του στα σκουπίδια. Ο Βενιζέλος έχει κάνει χιλιάδες ακροβασίες. Μάλιστα προχθές που βγήκε η φάρσα του Καλαμούκη που έλεγε ότι ο Βενιζέλος έχει πάει φυλακή ως φοιτητής λέω ‘κοίτα τι είναι οι προβοκάτσιες. Όλος ο κόσμος ασχολείται με κάτι που δεν συνέβη και περνάει στο ντούκου όσα έχουν συμβεί’. Γιατί ο Βενιζέλος έχει κάνει τρομερά πράγματα στη καριέρα του, τρομερές συμμαχίες με το διάβολο. Ο Βενιζέλος όλα μπορεί να τα δικαιολογήσει. Μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και να στη δικαιολογήσει με στίχους του Σεφέρη. Νομίζω πως έχει καεί ο Βενιζέλος, ανεπανόρθωτα, δεν υπάρχει χαρτί «Βενιζέλος». Ακόμα και αύριο να εξαφανιστεί από το τοπίο ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος δεν θα πάρει τη θέση του. Ο Βενιζέλος είναι παρελθόν για μένα»

«Το δημοψήφισμα είναι μια κοροϊδία, το απόλυτο δούλεμα. Αν ψηφίσεις ναι θα σου πει η κυβέρνηση πως είσαι συνυπεύθυνος για όλα τα δυσβάσταχτα, όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρουμε, τώρα αν ψηφίσεις όχι τότε και αν είσαι συνυπεύθυνος γιατί θα βγούμε από το ευρώ, την ευρωζώνη, θα κατέβει ο ‘666’ και θα πέσει πανούκλα σε όλη την Ελλάδα. Αν δεν πας να ψηφίσεις και ακυρωθεί τα δημοψήφισμα και πάλι θα είσαι συνυπεύθυνος γιατί θα είχες την ευκαιρία να σώσεις την Ελλάδα και δεν το έκανες. Σε όποια περίπτωση και να είσαι πάλι κερδίζει το δημοψήφισμα! Είναι τόσο τέλειο αυτό το δημοψήφισμα, στο να πάρουν τις ευθύνες από τη δικιά τους πλάτη, της κυβέρνησης δηλαδή και να τις ρίξουν στη πλάτη του λαού που πιστεύω ότι ήταν ιδέα του Βενιζέλου και πως έλεγε ψέματα όταν δήλωνε πως απλά ενημερώθηκε γι αυτή τη κίνηση. Είναι η απόλυτη συνταγή. Η υστεροβουλία της κυβέρνησης μάλιστα φαίνεται στο ότι το βάζει μετά από 3 μήνες».

«Οι Έλληνες ζητάμε την εξουσία αλλά όχι το δούλεμα. Αυτό το δημοψήφισμα είναι δούλεμα. Πρώτα από όλα βγαίνει ο Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο και λέει πως δεν έχει σκεφτεί πως θα είναι ακριβώς διατυπωμένο το ερώτημα, πως δεν θα αφορά τη δανειακή σύμβαση, κάτι που του είπαν –τραβώντας του το αυτί- και η Μέρκελ με τον Σαρκοζί «μην κάνεις καμία βλακεία και βάλεις τη δανειακή σύμβαση σαν ερώτημα γιατί θα πάρεις ένα 70% στο όχι». Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι τέτοιο άλλωστε από ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει ένα κείμενο 1000 σελίδων. Το ερώτημα θα είναι πιο γενικό «θέλετε να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ ή θέλετε να φύγουμε»…αυτό και αν είναι «υφαρπαγή θελήσεως» όπως είπε και ο Ράμφος. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται το δούλεμα. Αν υπήρχαν έστω ίχνη αξιοπρέπειας δεν θα το έβαζε μετά από 3 μήνες, θα στο έβαζε νωρίτερα αλλά τότε θα ήταν για μία σύμβαση η οποία δεν ίσχυε ακόμα και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά»

«Αυτές οι νέες πολιτικές κινήσεις δεν θα έχουν καμία τύχη. Νομίζω πως ο Παπανδρέου υποτίμησε τρομακτικά τις αντιδράσεις. Δεν πίστευε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Πίστευε πως θα φέρει σε τρομερή αμηχανία την αντιπολίτευση, γιατί ένα μέρος της –όχι η αξιωματική- ζήταγε δημοψήφισμα, ο Τσίπρας ζήταγε δημοψήφισμα μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Πίστευε πως θα είναι μία τρομερή κόντρα ρελάνς -όπως λένε στην πόκα. Εκεί που σου λένε συνέχεια «δημοψήφισμα, δημοψήφισμα, δημοψήφισμα» τους πετάς εσύ μία «κόντρα ρελάνς» και τους λες «πάρε το δημοψήφισμα» και τον φέρνεις σε αμηχανία γιατί ο άλλος πιστεύει πως έχεις ένα φοβερό χαρτί. Εκεί νομίζω πως πάτησε και ο Παπανδρέου ότι θα φέρει σε τρομερή αμηχανία την αντιπολίτευση και πως θα την αναγκάσει να φύγει από τη βολική θέση ότι αρνούμαστε τα πάντα και να εκφράσει άποψη. Του γύρισε όμως μπούμερανγκ. Δεν νομίζω πως μπορούσε να προβλέψει πως οι αγορές και η Ευρωζώνη θα αντιδράσουν τόσο έντονα, όπως αντιδράσανε, με τέτοια βία. Εκτός και αν είναι ο σουπερ τζογαδόρος πράκτορας και ποντάρει στο ότι κάποιοι θα πλουτίσουν και πως κάποιοι άλλοι εκατονταπλάσιοι θα πεινάσουν θανάσιμα»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ