Οι …κάμερες στη Βουλή

Επιστροφή στα του εσωτερικού για τον πρωθυπουργό από σήμερα, με δύο κοινοβουλευτικές «μάχες», αλλά και εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Διήμερο αντιπαραθέσεων και ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ενώ την Τετάρτη θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια συζήτηση για την Παιδεία. Ακόμη, ολοκληρώνεται η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης για τις άδεις.

576939df1dc5240c7b8b488a

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήμα της κυβέρνησης σε μια εβδομάδα με βαρύ πρόγραμμα.

Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η συζήτηση για την Παιδεία

Το τριήμερο έως την Τετάρτη θα είναι γεμάτο Βουλή, καθώς το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εισάγεται για συζήτηση, προκειμένου να ψηφιστεί την Τρίτη. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα σημάνει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Μετά την ψήφιση, σειρά παίρνει η Παιδεία, καθώς θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία. Το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, με τους τόνους μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης να έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα.

Εκπνέουν οι προθεσμίες για τις άδειες

Παράλληλα με τα παραπάνω, σήμερα εκπνέει και η προθεσμία των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

Ήδη, την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Για τη δεύτερη άδεια έχει «υπερθεματίσει» προσωρινά το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς).

Τέλος, το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια». 

Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Κηφισιά (video)

CropImage 15

Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Κηφισιά (video)

Καταστράφηκε ολοσχερώς το μισό εργοστάσιο - Ανησυχία για τις τοξικές ουσίες που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα