Newsroom

Newsroom

Χριστούγεννα: Οι καλύτερες προτάσεις για τις μουσικές σκηνές της Αθήνας

Το τέλος του χρόνου ας μας βρει με παρέες και καλή μουσική. 

pexels photo 290220

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και τις γιορτές στο χειμωνιάτικο Άλσος!

Έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και το χειμωνιάτικο Άλσος βάζει τα καλά του για χαρούμενες και κεφάτες γιορτές!

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η πρώτης γραμμής ομάδα του, με την παράσταση που ήδη έχει αγαπήσει η Αθήνα,  δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος»  και την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να προσφέρουν απλόχερα αισθήματα, τρυφερότητα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών.

Στον υπέροχο χώρο μας, στη στρογγυλή σάλα με τον στρογγυλό εξώστη, με ένα μεγάλο πολυέλαιο και έξι αμπαζούρ που αλλάζουν χρώμα ανάλογα το κέφι, στήνεται το γλέντι για το χρόνο που φεύγει και για τα χρόνια που έρχονται…

INFO:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ, Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως

Έως 09.01.2022

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, «της παρέας και του καλού τραγουδιού» από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο για περιορισμένες εμφανίσεις, αλλά και τις παραμονές Χριστουγέννων (24/12) και Πρωτοχρονιάς (31/12) μας προσκαλεί στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Ο πηγαίος ερμηνευτής έρχεται στη μουσική σκηνή της Αθήνας για μια σειρά ξεχωριστών εμφανίσεων πλημμυρισμένες από σπουδαίες στιγμές, συλλεκτικές μουσικές συνευρέσεις και με μοναδικούς συνεργάτες.  

Ο Γιώργος Μαργαρίτης με την πολύχρονη και πλούσια διαδρομή του, με το σπουδαίο ρεπερτόριο του, την αλήθεια, την φλόγα και το κύρος του, έχει το χάρισμα να ενώνει ανθρώπους και καρδιές. Τα προγράμματά του σμίγουν το χθες με το σήμερα του καλού λαϊκού τραγουδιού μας.

Ο Μαργαρίτης έρχεται στη Σφίγγα και μαζί με τα πολύτιμά του, κουβαλάει στις αποσκευές του και δυνατές εκπλήξεις, τραγούδια του νέου του δίσκου που θα κυκλοφορήσει σύντομα, και μάλιστα σε δική του μουσική. Στο νέο αυτό ιδιαίτερο δημιουργικό του βήμα συμμετέχουν σε απολαυστικά ντουέτα ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ρένα Μόρφη ενώ οι στίχοι είναι του Κώστα Μπαλαχούτη.

Μαζί του επί σκηνής η ταλαντούχα Χριστιάνα Γαλιάτσου, με αξιοπρόσεκτη πορεία και εκλεκτικές συνεργασίες. Και βέβαια μια ορχήστρα αξιόμαχων δεξιοτεχνών μουσικών με προμετωπίδα τον περίφημο μαέστρο Γιώργο Παγιάτη. Τα Σάββατα από 11 Δεκεμβρίου καθώς και τις παραμονές 24 και 31 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, γιορτάζει στη Σφίγγα το πηγαίο λαϊκό αίσθημα με οικοδεσπότη «τον Γιώργο της παρέας».

INFO: 

Μουσική σκηνή Σφίγγα Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

11.12.2021 – 01.01.2022

Σα: 21.00

Οι String Demons στο Faust

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο παραστάσεις και συναυλίες, oι String Demons έρχονται στο Faust για να παρουσιάσουν τη «Λεωφόρο Εγχόρδων»!

Η λεωφόρος είναι ένας μεγάλος δρόμος που ενώνει διαφορετικά σημεία μίας πόλης. Έτσι, η Λεωφόρος Εγχόρδων είναι ένας μεγάλος δρόμος που ενώνει διαφορετικά σημεία της μουσικής με ιδιαίτερο και απλό συνάμα τρόπο. Τραγούδια, ορχηστρικά, δικά τους όπως ο Άλφα (που το ερμήνευσε ο Χρήστος Θηβαίος), The Immortal, Doctor, Breathe, διασκευές τους, που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, σε έργα κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής , Iron Maiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, πολυαγαπημένα τραγούδια Ελληνικά και ξένα με την ανατρεπτική ματιά της μπάντας.

Με όχημα τα έγχορδα , τις φωνές, τα κρουστά, οικεία μα και ολοκαίνουργια ακούσματα, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε στην μουσική τους Λεωφόρο, σε όλα ανεξαιρέτως τα «χωράφια» της μουσικής, χωρίς ταμπέλες και στεγανά, σε μία συναυλία που έχει χαρακτηριστεί ως «ζωντανή απόλαυση των αισθήσεων».

Οι live εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκρηκτικές χωρίς να χάνουν τη μαγεία και το λυρισμό τους, ξεσηκώνουν μεγάλους και μικρούς με την ατμόσφαιρα να γίνεται τουλάχιστον διονυσιακή όταν τα δάχτυλα τους ακουμπήσουν τα έγχορδα. 

Οι String Demons είναι η Λυδία και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

INFO:

Faust, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα

23.12.2021

Πε: 21.30

Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο

Η σκηνή του Christmas Theatre υποδέχεται όπως του αξίζει το εμβληματικό «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου στη νέα εκδοχή του, με ερμηνευτές δύο σπουδαίους μαθητές του. Τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο.

Την παράσταση πλαισιώνει απάνθισμα τραγουδιών από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη με τους: Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα και όλους όσοι θα είμαστε εκεί για να ενώσουμε τις φωνές μας στα τραγούδια του Θάνου που αγαπήσαμε.

INFO: 

CHRISTMAS THEATER, Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

23.12.2021

Πε: 20.30

Η Ιουλία Καραπατάκη στο Σταυρό του Νότου

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα.

Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα αλλά και παλιά λαϊκά, τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.

Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου, όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα.   Η Ιουλία Καραπατάκη θα εμφανιστεί στις 22/12 , στον Σταυρό του Νότου, μαζί με τους μουσικούς και φίλους της, σε ένα μουσικό ταξίδι.

INFO:

Σταυρός του Νότου (Κεντρική), Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

22.12.2021

Τε: 21.30

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…