Newsroom

Newsroom

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο και προβολές θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτές τις μέρες. Οι επιλογές μας για αυτή την εβδομάδα. 

Comicdom2019

Comicdom Con Athens: Η μεγάλη γιορτή των κόμικ 

Το φεστιβάλ μετατρέπει μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των κόμικ. Στην ελληνική έκθεση με τίτλο Futuropolis συμμετέχουν εγχώριοι δημιουργοί και illustrators και φαντάζονται την πόλη του μέλλοντος μέσα από πρωτότυπα κόμικ και εικονογραφήσεις. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους κaι επιλεγμένους Ελληνες δημιουργούς, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων που κάνουν το ντεμπούτο τους στο φεστιβάλ, παιδικό πρόγραμμα και φυσικά η τελετή απονομής των ελληνικών βραβείων. Τιμώμενος Ελληνας καλλιτέχνης είναι ο Tasmar ο οποίος επιμελείται καλλιτεχνικά το φεστιβάλ.

ΙNFO

19, 20 και 21/04, 11.00 -21.30, Ελληνοαμερικανική Ενωση, Μασσαλίας 22 και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31

Οι Opera Chaotique στο El Convento Del Arte

Αριες που κορυφώνονται με punk ουρλιαχτά, τζαζ μελωδίες που πάλλονται στον ρυθμό αφρικανικών κρουστών, τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες και κυρίως πολύ χιούμορ, θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και πειραγμένες διασκευές. Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ κουβεντάζει με τον Τσαρλς Μπουκόφσκι, ενώ το Φάντασμα της Οπερας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη. Οι Opera Chaotique γιορτάζουν τα οκτώ χρόνια επιτυχίας τους στο El Convento Del Arte.

ΙΝFO

18/04, 21.30, Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο

«Από τη Ρωσία με αγάπη»

Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στη σκηνή της αίθουσας «Σταύρος Νιάρχος» τρία σπουδαία μπαλέτα του Ιγκορ Στραβίνσκι. Πρόκειται για τα έργα «Η ιεροτελεστία της άνοιξης», «Το τραγούδι του αηδονιού» και «Οι γάμοι». Στην παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τις χορογραφίες υπογράφουν τρεις σημαντικοί χορογράφοι: ο Δάφνις Κόκκινος του Χοροθεάτρου της Πίνας Μπάους, ο διακεκριμένος Γερμανός Μάρκο Γκέκε, ο οποίος αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου του Αννόβερου και ο διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος.

INFO

19/04, 20.00, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για τον Αλέκο Λιδωρίκη

Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας ο Αλέκος Λιδωρίκης συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριο, Αϊζενχάουερ, Παλαμά, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλο, Πρίσλεϊ. To FAUST Bar-Theatre-Arts σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσιάζουν σε τέσσερις μοναδικές βραδιές, γεμάτες ζωντανή μουσική και βίντεο προβολές, τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλ. Λιδωρίκη. Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η δραματοποιημένη συνέντευξη του Αλ. Λιδωρίκη από τη Μαρλέν Ντίτριχ και τον Ζαν Κοκτώ. Μαρλέν Ντίτριχ: Μάνια Παπαδημητρίου, Ζαν Κοκτώ: Κωνσταντίνος Τζούμας, Αλέκος Λιδωρίκης: Ακύλας Καραζήσης.

IΝFO

15/04, 21.00, είσοδος ελεύθερη

20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται μετά την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα «ταξιδέψουν» 14 ταινίες. Στην προβολή της ταινίας «Μελτέμι», την Κυριακή 14 Απριλίου (20.15), θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Basile Doganis για να συνομιλήσει με το κοινό. Επίσης, κριτική επιτροπή αποτελούμενη από μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα επιλέξει μία ταινία από αυτές που θα προβληθούν και θα απονείμει ειδικό βραβείο.

ΙΝFO

Εως 17/04, 19.00, αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης» (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Σκοτεινές μνήμες στη Ναύπακτο

Το «Zyklon ή Το πεπρωμένο» είναι το ενδέκατο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη που ανεβαίνει στη σκηνή. Με τη δημιουργία του ο συγγραφέας αφυπνίζει συνειδήσεις και ανακαλεί μνήμες του Ολοκαυτώματος. Η σκηνοθέτιδα Μαριάννα Κοντούλη προκαλεί το κοινό να έρθει αντιμέτωπο με ανείπωτα στοιχεία του εαυτού του, τα οποία προσπαθεί να αποκρύψει στην καθημερινή του υπερέκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στην καταβύθισή του στον κόσμο της τηλεόρασης. Παίζουν: Ιωάννα Αγγελίδη, Ουσίκ Χανικιάν.

INFO

20/4, Παπαχαραλάμπειος αίθουσα

Το ΕΜΕ εμπλουτίζει τη συλλογή του

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος εγκαινιάζει νέα προθήκη που θα εμπλουτίσει τη μόνιμη έκθεσή του. Η προθήκη είναι αφιερωμένη στους Εβραίους της Κρήτης. Τα εκθέματα βασίζονται σε οικογενειακά κειμήλια των οικογενειών Καπόν, Μινέρμπο και Αλμπερτ, ενώ συνδυάζονται με σχετικά αντικείμενα από τις συλλογές του ΕΜΕ. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοσμήματα, φωτογραφίες, έγγραφα και θρησκευτικά αντικείμενα που χρονολογούνται περί τα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς και αντικείμενα από την περίοδο της Κατοχής που ανήκαν στους διωκόμενους Εβραίους του νησιού.

INFO

Από τις 15 Απριλίου

Μικρά: 

Μεγάλο μπαζάρ βιβλίων την Πέμπτη 18, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου στην αίθουσα του μεγάρου της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Πανεπιστημίου 22)

-Το Vinyl Market, το μεγάλο φεστιβάλ για το βινύλιο, έρχεται με πασχαλινή διάθεση στις 19, 20 & 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…