Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους-Τουλάχιστον 12.000 εξαιρούνται από το επίδομα

Τουλάχιστον 12.000 καλλιτέχνες μένουν εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

NewsRoom 22/04/2020 | 21:53

«Πλήθος εργαζομένων στο χώρο του θεάματος, «ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, τεχνικοί ζωντανού θεάματος και ακροάματος συγκέντρωσαν περισσότερα από 210 ένσημα το 2018, δηλαδή είχαν εργαστεί για περισσότερους από 8 μήνες, δεν εντάσσονται στα μέτρα στήριξης", ενώ αποδεικνύεται πως "το κομμάτι των συναδέλφων που είναι πιο αδύναμο οικονομικά και έχει την πιο μεγάλη ανάγκη σήμερα, δεν καλύπτεται για μια ακόμα φορά".

Είμαστε χιλιάδες, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα!


Οι Καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους σε ένα βίντεο μέσω του οποίου ζητούν να αντιμετωπίζονται δίκαια ως εργαζόμενοι.

Όπως οι ίδιοι ανέφεραν μεταξύ άλλων:"Το βίντεο αυτό δεν κυκλοφόρησε δημόσια για να απαιτήσουμε / ζητήσουμε το επίδομα που προβλέπεται λόγω κορονοϊού. Έχουμε την αίσθηση πως αφού η Πολιτεία αποφάσισε να εντάξει τους καλλιτέχνες και του τεχνικούς του κλάδου "Θέαμα και Ακρόαμα", θα το πραγματοποιήσει.

Το βίντεο αυτό έγινε για να ενώσει τις φωνές όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων του χώρου μας για πρώτη φορά. Να ενώσει τα περισσότερα επαγγέλματα του κλάδου μαζί συλλογικά, όσων είναι μπροστά από τις κάμερες, επώνυμων και μη, αλλά και όσων εργάζονται πίσω από αυτές, όσων είναι πάνω στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια.

Δεν ζητάμε φιλανθρωπία, δεν ζητιανεύουμε το επίδομα, ζητάμε να αναγνωρίζεται το έργο μας / η δημιουργία μας ως επάγγελμα. Ζητάμε την δίκαιη αντιμετώπισή μας ως εργαζόμενοι. Ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι».