"Οι ήττες της Εθνικής και οι βροχές": Πως ο Τσακαλώτος υπερασπίστηκε στη Βουλή τον Βαρουφάκη

Την υπεράσπιση του Γιάνη Βαρουφάκη ανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες στο Κοινοβούλιο. «Η τελευταία τάση στη Βουλή είναι ο ”αντιβαρουφακισμός”. Δεν φταίει…

2399024

Την υπεράσπιση του Γιάνη Βαρουφάκη ανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες στο Κοινοβούλιο.

«Η τελευταία τάση στη Βουλή είναι ο ”αντιβαρουφακισμός”. Δεν φταίει για όλα ο Βαρουφάκης, κανείς δεν πείθεται ότι η οικονομία πήγαινε τόσο καλά και τον Ιανουάριο τη χάλασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαρουφάκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, στηρίζοντας τον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα λεγόμενά του όμως προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης. «Τα 11 δισ. τα έχασε ο Βαρουφάκης. Τώρα που χάθηκαν, δεν έχει ευθύνες. Εσείς κ. Τσακαλώτο ασκήσατε κριτική στον κ. Βαρουφάκη. Εμείς τι έπρεπε να κάνουμε, να του πετάμε ροδοπέταλα που βούλιαξε τη χώρα;», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας «θέλουμε να συνεχιστεί η λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής, ακόμη κι αν δεν μπει το τρίτο μνημόνιο».

«Αν είχατε απέναντί σας τον Βαρουφάκη, θα είχατε και κάποιον να χτυπάτε. Τώρα που τον παίρνετε αγκαλιά τι θα λέτε;», είπε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε: «Ηταν αυτόνομος; Δεν έκανε αυτό που ήθελε ο πρωθυπουργός;», ενώ σχολίασε σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τράπεζες «μόλις εκχωρήσατε το ΤΧΣ στους ξένους. Αρα και το διορισμό των τραπεζών.

Ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε, απαντώντας «Ετσι που πάτε θα μας πείτε ότι ο Βαρουφάκης φταίει για τις ήττες της Εθνικής ή γιατί είχαμε το πιο βροχερό έτος», ενώ εξηγώντας την πρώτη τοποθέτησή του, διευκρίνισε «Ηθελα να πω ότι ψάχνετε να κρύψετε τις ευθύνες σας».

Τσακαλώτος: Πολύ ευχαριστημένος από τα stress tests

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας «πολύ ευχαριστημένος», ενώ πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος ότι η ανακεφαλαιοποίηση και το θέμα των «κόκκινων» δανείων θα έχουν κλείσει έως τα τέλη του χρόνου.

«Είμαι πιο αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση γιατί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ανάπτυξης είχε δηλώσει συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση. Απομακρύνεται ο κίνδυνος του ”κουρέματος” καταθέσεων», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.  

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…