Newsroom

Newsroom

Οι Ιταλοί ζητούν αποζημίωση 3,8 εκατ. ευρώ από τον Καλατράβα

Σε περιπέτειες με την ιταλική δικαιοσύνη μπαίνει ο διάσημος καταλανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα. Το ελεγκτικό συνέδριο της Ιταλίας ζητεί από…

Σε περιπέτειες με την ιταλική δικαιοσύνη μπαίνει ο διάσημος καταλανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα. Το ελεγκτικό συνέδριο της Ιταλίας ζητεί από το διάσημο καταλανό αρχιτέκτονα αποζημίωση ύψους 3,8 εκατ. ευρώ λόγω «σφαλμάτων» στον σχεδιασμό της γυάλινης γέφυρας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, η οποία φέρει το όνομά του.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας υπολογίζει ότι οι κακοτεχνίες, ο ελλιπής σχεδιασμός και οι διάφορες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου κόστισαν συνολικά στους Ιταλούς φορολογούμενους 7,6 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γέφυρα έχει πολλά προβλήματα και πολλές αστοχίες. Όπως για παράδειγμα τα γυάλινα σκαλοπάτια της τα οποία σπάζουν συνεχώς ή τα συχνά ατυχήματα που συμβαίνουν το χειμώνα εξαιτίας του πάγου που πιάνουν τα σκαλοπάτια.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από την ιταλική δικαιοσύνη.

Τα έργα ξεκίνησαν το 2001 και η γέφυρα παραδόθηκε στην «Πόλη των Δόγηδων» επτά χρόνια αργότερα, το 2008. Η «γέφυρα Καλατράβα» έχει μήκος ενενήντα τεσσάρων μέτρων και κάθε μέρα κατά μέσο όρο την χρησιμοποιούν 24.000 ντόπιοι και τουρίστες.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…