Οι Ιταλοί μηνύουν τους οίκους αξιολόγησης, εμείς τους προσκυνάμε

Τα γυαλιά απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και Παπανδρέου και σε όσους χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια…

Τα γυαλιά απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και Παπανδρέου και σε όσους χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια βάζουν οι Ιταλοί. Το Ελεγκτικό Συνέδριο της γειτονικής χώρας κατέθεσε μήνυση  «διότι στις διάφορες αξιολογήσεις του δεν έλαβε υπόψη του την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας».

Συγκεκριμένα η κίνηση αυτή βασίζεται στη λογική ότι στην εκτίμηση του πλούτου της χώρας πρέπει να συμπεριληφθούν και τα έργα τέχνης, τα αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, τα έργα της λογοτεχνίας, αλλά και κινηματογραφικά έργα.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, πρόκειται να ζητηθεί αποζημίωση της τάξης των 234 δισ. ευρώ.

Δεν είναι όμως και η μοναδική προσφυγή καθώς σε ανάλογη κίνηση αναμενεται να προβεί το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας και κατά των οίκων αξιολόγησης Fitch και Moody’s.

Η κίνηση αυτή των Ιταλών απλά ξεγυμνώνει τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι κυβερνώντες απλά κάθονται και κοιτούν αμέριμνοι τα παιχνίδια των διεθνών οίκων που οδήγησαν τη χώρα εδώ που έφτασε. Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αδράνεια μελών ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στα παιχνίδια των οίκων αυτών.