Newsroom

Newsroom

Οι Iron Maiden στο θρόνο τους (φωτο)

Τριάντα χρόνια λοιπόν από την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα το 1988 και 7 μετά την τελευταία τους στην Αθήνα, οι Iron Maiden απέδειξαν ότι παραμένουν οι «Βασιλιάδες» την metal rock μουσικής.

5b54770e1dc524c0498b45ef

Tο koutipandoras.gr βρέθηκε την Παρασκευή

(20/7)  το βράδυ στο

Terra Vibe που  ήταν sold out από  ανθρώπους κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι μεσήλικες, ντυμένοι στο σύνολό τους, σχεδόν, με μπλουζάκια του συγκροτήματος, που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του πάρκου και πήρε γεύση…από την μεγάλη συναυλία. Ήδη από νωρίς το απόγευμα σε Αττική και Εθνική οδό είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα από τους οπαδούς του γκρουπ που όδευαν προς τη συναυλία με κάθε τρόπο.

Οι Ιron Maiden μπροστά σε 40.000 φαν τους απέδειξαν με το που έκαναν την εμφάνιση τους στην σκηνή, ότι το ρεζερβουάρ τους έχει ακόμα αρκετή βενζίνη.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε στο Terra Stage του Terra Vibe Park στις 22.10 και όχι στις 21.30 όπως ήταν προγραμματισμένο και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο Ντίκινσον από το μικρόφωνο, περίμεναν να εισέλθουν στο χώρο και οι τελευταίοι φαν τους.

Η βραδιά ξεκίνησε με το τραγούδι «Aces High», ένα αιωρούμενο αεροπλάνο στο σκηνικό και καπνογόνα να έχουν ανάψει από τις πρώτες νότες ήδη του κομματιού, δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Ακολούθησε το «Where Eagles Dare» που επίσης είχε να ακουστεί live 13 χρόνια, ενώ αμέσως μετά ήρθε το μήνυμα του Ντίκινσον ο οποίος δια μικροφώνου δήλωσε ότι κάποιες φορές για να αποκτήσει κανείς την ελευθερία του ο μοναδικός τρόπος είναι με το να χυθεί αίμα.

Σκηνικά που άλλαζαν σε κάθε τραγούδι, εξαιρετικός ήχος, αψεγάδιαστη απόδοση και ένας Ντίκινσον να δίνει μια μοναδική performance συνέθεσαν το παζλ μιας εμφάνισης που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για όσους έχουν το θράσος να… εποφθαλμιούν τον θρόνο τους.

Νωρίτερα, οι Βρετανοί Saxon έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες διαχρονικά μπάντες στο heavy metal, ενώ οι Γερμανοί γερόλυκοι Accept κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες μέσα στο απογευματινό λιοπύρι.

Στο τέλος της βραδιάς ο Ντίκινσον έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2ημερο του Rockwave Festival, καθώς λίγο πριν κατέβει από τη σκηνή τραγούδησε τους στίχους του «Alexander The Great», ένα κομμάτι που πάντα απουσιάζει από το set list των συναυλιών τους, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού των Iron Maiden με το ελληνικό κοινό!

Β.Σπ.





ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…