Ποιοι «έπεσαν στη φωτιά» για τη Μενδώνη σύμφωνα με την... Καθημερινή 

Oι ηρωικοί υπουργοί και οι «αγνοούμενοι» στη μάχη για τη Μενδώνη

NewsRoom 24/02/2021 | 16:28

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και συνολικά η υπόθεση Λιγνάδη έχει κατακερματίσει το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και της παράταξης μίλησαν ρητά για παραίτηση, άλλοι «αγνοούνται» και μερικοί θαρραλέοι βγήκαν μπροστά και την υπερασπίστηκαν.

Τα ενδοκυβερνητικά στρατόπεδα καταγράφει και σε δημοσίευμα της η Καθημερινή, διαπιστώνοντας την απουσία πρωτοκλασάτων στελεχών από τη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες. 

«Χθες, στις πρωινές εκπομπές και τα ραδιόφωνα δεν είχαμε τη συνήθη υπερπροσφορά στελεχών της κυβέρνησης. Αρκετοί απέφυγαν να εκτεθούν στα μίντια σε μία συγκυρία κατά την οποία το κλίμα είναι πολύ τοξικό και η συζήτηση μόνο εύκολη δεν ήταν», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι ηρωικοί υπουργοί που ανέλαβαν την υπεράσπιση της Λ. Μενδώνη, «μία πεντάδα που αψήφησε την τοξική συγκυρία και έπεσε στη φωτιά».

Η χρυσή πεντάδα των υπουργών - μαχητών αποτελείται σύμφωνα με την εφημερίδα από τους: Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Χάρη Θεοχάρη, Ακης Σκέρτσο, Γιώργο Γεωργαντά και Μάκη Βορίδη.

Για κάποιο περίεργο λόγο στην ηρωική πεντάδα δεν συμπεριελήφθη ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και είναι κρίμα και άδικο γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης εδώ και σερί ημέρες δηλώνει με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη του στην υπουργό Πολιτισμού.

Για παράδειγμα σήμερα δήλωσε τα εξής: «Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είμαι αρμόδιος να εξηγήσω γιατί η κυρία Λίνα Μενδώνη είναι μια εξαιρετική υπουργός Πολιτισμού. Είχε το πολιτικό σθένος να πάρει πάνω της αποφάσεις δύσκολες και κρίσιμες.

Με το κύρος της, τις γνώσεις της και πάντα με σεβασμό στον πολιτισμό μας κατάφερε να ξεμπλοκάρει το έργο στο Ελληνικό. Καταλαβαίνετε το μίσος που προκάλεσε σε όλο το κατεστημένο στο υπουργείο Πολιτισμού που νομίζουν ότι δια των αρχαίων θα γκρεμίσουν τον καπιταλισμό; Βγήκε η Μενδώνη και τους έβαλε στη θέση τους»