Newsroom

Newsroom

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο μεταίχμιο της αλλαγής – Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Η εξέγερση του «Black lives matter» ήταν το πρώτο βήμα, τα επόμενα θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η Καθηγήτρια στο NASA Goddard Institute for Space Studies (GISS) & στο Columbia University Νατάσσα Ρωμανού γράφει στο Docville για τους λόγους που οι μικρές αλλαγές δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα του δομικού ρατσισμού στην αστυνομία.

AP 20176842913861

– «Ο Τραμπ είναι κλασική περίπτωση παρανοϊκού. Δε νομίζω ότι θα τη βγάλει μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα έχει εκραγεί» λέει ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Μπράουν Τζον Έντγκαρ Γουάιντμαν στη συνέντευξη που έδωσε στην Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Γράφοντας για να σώσω μια ζωή – Ο φάκελος Λούις Τιλ» (Εκδόσεις Πόλις, μτφρ.: Αθηνά Δημητριάδου).

– Ο Καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης Νίκος Αλεξίου γράφει για το θρυμματισμένο αμερικανικό όνειρο και για μία κοινωνική ρήξη που βρίσκεται υπό εξέλιξη.

– Φυλετικός και κοινωνικός αναβρασμός στις ΗΠΑ της ελλιπούς δημοκρατίας και της απουσίας κοινωνικού κράτους. Γράφει ο Γιάννης Μάζης, Καθηγητής Ρωσικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Hamline University, St. Paul, MN

– Ο Τάσος Νούλας μεταφέρει στο Docville μια βιωματική εμπειρία από τη Νέα Υόρκη των καμένων περιπολικών και των κατεστραμμένων εμπορικών.

– Μια άλλη ανάγνωση του φυλετικού προβλήματος στις ΗΠΑ μέσω της οποίας αναφαίνεται ότι ο ρατσισμός είναι ο καλύτερος φίλος του καπιταλισμού από τον Χάρη Κωνσταντινίδη, Αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

– «Το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, που από την εποχή του Σιάτλ και της Γένοβας ήταν αριστερό (δημοκρατικό και αντικαπιταλιστικό), είναι πια ακροδεξιό», γράφει ο Στάθης Γουργουρής Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Κοινωνικών Σπουδών και Κλασικών Σπουδών στο Columbia University.

H πρωταγωνίστρια του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που κυνηγάει τα ουρανοκατέβατα ευρώ για να υμνήσει τον νέο «Μωυσή», Αννα Ελεφάντη, μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τα συστημικά ΜΜΕ και τον πόλεμο που δέχθηκε.

Η Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης στην ΑΣΚΤ Ασημίνα Κανιάρη χρησιμοποιεί ένα (οριακό) παράδειγμα για την αναγκαιότητα της διδασκαλίας εικαστικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η Οφηλία στο πέρασμα του χρόνου και ο κατακερματισμένος ψηφιακός χώρος.

5ef5fdf9825e6324d27d55b2

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…