Οι ηλικιωμένοι με δωρεές αδειάζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη-100.000 ευρώ από ζευγάρι στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου(video)

Την αγάπη για τον τόπο τους, το Διδυμότειχο, απέδειξε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, δωρίζοντας ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο της περιοχής.

DIDIMOTIXO1 1024x683 1

Μετά την δωρεά της συνταξιούχου Αθηνάς Παπαχρήστου, η οποία δώρισε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για να καλύπτονται οι ανάγκες του νοσοκομείου, ένα ακόμη ζευγάρι ηλικιωμένων αποφάσισε να «βάλει τα γυαλιά» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει απαξιώσει το ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσηςΜεσολόγγι: Μια υπέροχη γιαγιά δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο – Οι δύο όροι που έθεσε 

Η κυρία Σωτηρία Αραμπατζή και ο σύζυγός της Παναγιώτης Αραμπατζής από την Μάνη Διδυμότειχου, πήραν την απόφαση να κάνουν μια εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά στο νοσοκομείο του Έβρου. Έδωσαν πάνω από 100.000 ευρώ, με τα οποία έγιναν μία σειρά από ενέργειες για την βελτίωση του νοσοκομείου.

Όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη στριφογύριζε στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας: Να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί, απλά, ήθελε να βοηθήσει. Να προσφέρει κάτι, όχι οπουδήποτε αλλού, αλλά στο Νοσοκομείο της περιοχής της και για το σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό.

Και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα γινόταν η δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

Το «ευχαριστώ» της διοίκησης του νοσοκομείου

Άνθρωποι απλοί του μόχθου, ιδιαίτερα σεμνοί, άνοιξαν την πόρτα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας καταθέτοντας τις σκέψεις τους για την πράξη τους αυτή για την οποία ζητούν να βρει κι άλλους μιμητές.

Οι ίδιοι αισθάνονται ανάλαφροι μετά από αυτό και ευχαριστούν όλους όσοι τους βοήθησαν να κάνουν πράξη το όνειρο τους.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

«Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη δωρεά σας», αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή της η διοίκηση, αφού έτσι το Νοσηλευτικό ίδρυμα θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…