Newsroom

Newsroom

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ΕΛΚ

Προκαλεί εκ νέου ο Ορμπάν, με δηλώσεις του, που στρέφονται κυρίως κατά του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και των υπολοίπων ηγετών που ζητούν την αποπομπή του.

ViktorOrban1001a

«Χρήσιμους ηλίθιους» που υπηρετούν την Αριστερά χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, όσους τον επικρίνουν στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Επιχειρώντας να αποκρούσει τις εκκλήσεις κορυφαίων ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη για να αποκλειστεί το κόμμα του Fidesz από το ΕΛΚ, ο Όρμπαν ισχυρίστηκε ότι η επίθεση εναντίον του γίνεται στην πραγματικότητα από τα αριστερά για να αποδυναμώσει το ΕΛΚ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag ο ακροδεξιός επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι οι επικριτές του στο ΕΛΚ «ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια πνευματική μάχη, υπηρετούν τα συμφέροντα εξουσίας των άλλων, ακόμα και εκείνων των αντιπάλων μας».

Δέκα κόμματα -μέλη του ΕΛΚ έχουν ήδη ζητήσει την αποπομπή του Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Μεταξύ των κορυφαίων επικριτών του είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το κόμμα Fidesz δεν αντιπροσωπεύει «τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ τούτου ο Όρμπαν δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο πριν από δέκα ημέρες με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

«Τουλάχιστον οκτώ κόμματα (που ανήκουν στο ΕΛΚ) εξέφρασαν την πρόθεσή τους να θέσουν σε κίνηση τη διαδικασία των κυρώσεων εναντίον του Όρμπαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην ηγεσία του ΕΛΚ.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος του ΕΛΚ για το Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Μ’ αυτές τις δηλώσεις και την εκστρατεία του ο Βίκτορ Όρμπαν έχει βλάψει σοβαρά το ΕΛΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο περιμένω απ’ αυτόν να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει αυτή τη δράση».

Το φινλανδικό κόμμα Kokoomus, τα σουηδικά κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών και Nya Moderaterna, οι βέλγοι χριστιανοδημοκράτες (το φλαμανδικό CDV και το γαλλόφωνο CDH), καθώς και το Λαϊκό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα του Λουξεμβούργου (CVS) έχουν επίσης δηλώσει πως θέλουν τον αποκλεισμό του Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν.

Για να αρχίσει η διαδικασία αποκλεισμού ενός κόμματος από το ΕΛΚ, χρειάζεται να το ζητήσουν επισήμως επτά κόμματα προερχόμενα από τουλάχιστον πέντε χώρες.
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…