Newsroom

Newsroom

Οι χρήσιμοι Αμβρόσιοι

Οι Αμβρόσιοι, οι Σεραφείμ και οι Άνθιμοι δεν σε κοροϊδεύουν, δεν σε αποπροσανατολίζουν, δεν σου κρύβουν τίποτα. Κι έτσι, γίνονται χρήσιμοι

ekklisia a

Οι Αμβρόσιοι, οι Σεραφείμ και οι Άνθιμοι δεν σε κοροϊδεύουν, δεν σε αποπροσανατολίζουν, δεν σου κρύβουν τίποτα. Κι έτσι, γίνονται χρήσιμοι

Της Λίλα Σταμπούλογλου


Σε εξοργίζουν όσα λένε οι παπάδες για την ομοφυλοφιλία; Εγώ παλιότερα θύμωνα πολύ. Εδώ και λίγο καιρό όμως, κάτι έχει αλλάξει. Ακούω που ο Αμβρόσιος χτυπά πένθιμα καμπάνες για το Σύμφωνο Συμβίωσης και χαίρομαι. Ακούω ότι κηρύττει πένθος και εξαπολύει επιθέσεις που περιέχουν φράσεις όπως «Φτύστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσης!» και χαμογελώ από ευχαρίστηση.

Με την ίδια χαρά ακούω τον Ανθιμο να λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα και τον μητροπολίτη Σεραφείμ Πειραιώς να υποστηρίζει ότι προκαλεί καρκινογενέσεις, λέγοντας μάλιστα ότι ΗΠΑ και ίδρυμα Σόρος προωθούν το Σύμφωνο Συμβίωσης για συνομωσιολογικούς σκοπούς. Για να μην πω για τον ιερέα που βγήκε στην Αννίτα Πάνια και δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στον Φώτη Σπύρου επειδή έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος. Πόσο χάρηκα όταν τον έβλεπα να αντιδρά έτσι.

Και να σας πω και τ’ άλλο; Καλώς κάνει ο ιερέας και αντιδρά έτσι. Καλώς κάνουν όλοι αυτοί και υπερασπίζονται τους κανόνες του δόγματος, στους οποίους πιστεύουν. Κι αν οι πιστοί τους παραβλέπουν επειδή τους βολεύει κατά περίσταση, αυτοί, ως ακλόνητοι φρουροί και ιεροφύλακες, έρχονται για να σου υπενθυμίσουν ότι ο κανόνας είναι έτσι και όχι αλλιώς, όπως βολεύει εσένα.

Συμμορφώσου ή τα κουβαδάκια σου και σε άλλο δόγμα, σου λένε Αμβρόσιος και λοιποί ομοϊδεάτες. Και σου το λένε λυσσαλέα, πεισματικά, χτυπώντας μέχρι και καμπάνες πένθιμα. Σε τέτοια σημεία γραφικότητας φτάνουν για να το καταλάβεις, τόσο αστείες τακτικές υιοθετούν για να σε αναγκάσουν να επιλέξεις στρατόπεδο.

Κι αυτός είναι ένας λόγος για να χαρεί κανείς. Οι συμπεριφορές τους είναι πια τόσο γραφικές, τα επιχειρήματα που υιοθετούν τόσο παράλογα για έναν λογικό νου και ο τρόπος τους τόσο απροκάλυπτα άδικος και ρατσιστικός απέναντι σε κάποιες ομάδες ανθρώπων, που ξεσκεπάζουν τη γελοιότητα των κανόνων των οποίων υπεραμύνονται.

Οι Αμβρόσιοι, οι Σεραφείμ και οι Ανθιμοι δεν σε κοροϊδεύουν, δεν σε αποπροσανατολίζουν, δεν σου κρύβουν τίποτα. Κι έτσι, γίνονται χρήσιμοι. Αν έχεις έστω μια στάλα ορθής κρίσης, θα σε οδηγήσουν αναπόφευκτα στο σωστό δρόμο, στη σωστή απόφαση: να γυρίσεις την πλάτη στον παραλογισμό τους.

ΥΣ: «Οι μετριοπαθείς πιστοί, είναι αποτυχημένοι φονταμενταλιστές» Sam Harris (Το Τέλος της Πίστης)

Πηγή: protagon.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…