Οι ΗΠΑ έβαλαν "φωτιά" στη Μέση Ανατολή με την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των Παλαιστινίων, στην είδηση ότι οι ΗΠΑ επισπεύδουν την μεταφορά της πρεσβείας του στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

5a9107951dc5244d6e8b45fc

«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια. Κάθε μονομερής ενέργεια δεν θα νομιμοποιεί κανέναν και θα αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, Νάμπιλ Άμπου Ρντάινα.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, «ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα» είναι η πρόταση του Αμπάς, την οποία ανέλυσε στις 20 Φεβρουαρίου μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Τότε είχε ζητήσει τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου ώστε να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ και να δημιουργηθεί ένας “πολυμερής μηχανισμός” που θα την επιβλέπει.

Ο Σαέμπ Ερακάτ, ο “υπ’ αριθμόν 2” της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) χαρακτήρισε “πρόκληση” τη μεταφορά της πρεσβείας, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει εξελιχθεί σε εμπόδιο για την ειρήνη.

«Πρόκειται για πρόκληση για τους Άραβες, τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς. Με αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση Τραμπ απομονώνεται πλήρως και καθίσταται μέρος του προβλήματος και όχι πλέον μέρος της λύσης», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…