Newsroom

Newsroom

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν περνούν στην αντεπίθεση και κατηγορούν τις πορτογαλικές Αρχές

Μετά τις νέες θεωρίες που ακούγονται το τελευταίο καιρό για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν και τις κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον των γονιών της, η οικογένεια Μακέιν περνά στην αντεπίθεση και εξαπολύει κατηγορίες εναντίον των πορτογαλικών αρχών.

59087a5e1dc524e7138b4923

Συγκεκριμένα, οι γονείς την Μαντλίν ισχυρίζονται ότι η πορτογαλική αστυνομία τους αντιμετώπισε «απάνθρωπα» από την αρχή της έρευνας τους, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται σε έκθεση που διέρρευσε.

Το ζευγάρι είχε όπως περιγράφεται μια «ταραχώδη σχέση» με τις αρχές στην Πορτογαλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μια έρευνα του Home Office που διέταξε ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Alan Johnson.

Ο Alan Johnson ζήτησε την έκθεση για να διαπιστωθεί εάν η Scotland Yard έπρεπε να εμπλακεί στο κυνήγι των τριών ετών της εξαφάνισης της μικρής τον Μάιο του 2007 από το ξενοδοχείο που παραθέριζε η οικογένεια στην Πορτογαλία.

Επίσης, στην έκθεση αποκαλύπτεται πως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης έρευνας από τους Πορτογάλους αξιωματούχους, η Κέιτ και ο Τζέρι Μακέιν δεν μοιράστηκαν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι ιδιωτικοί ερευνητές της οικογένειας με τις βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με την Sky News, η έκθεση που δεν είχε δημοσιευθεί προηγουμένως και γράφτηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Παιδιών και Ηλεκτρονικής Προστασίας ανέφερε:

«Είναι σαφές ότι από την αρχή οι Μακέιν αισθάνονταν έλλειψη σαφήνειας και επικοινωνίας από μέρους της πορτογαλικής αστυνομίας. Παρά τη συμμετοχή του βρετανικού προξενικού προσωπικού, η υπόθεση παρέμεινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς ενημέρωση ή χωρίς να υπάρξει επικοινωνία με τους ανακριτές. Αναφέρουν ότι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα πολλές φορές και έφυγαν περιμένοντας για ώρες για να μιλήσουν με κάποιον, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Περιγράφουν την κατάσταση αυτή ως απάνθρωπη, χωρίς πραγματική εκτίμηση για τη συναισθηματική και σωματική ευημερία τους». 

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…