Οι γκεμπελίσκοι της ΝΔ πιάστηκαν με τον Καλογρίτσα στην πλάτη

Η έλξη της ΝΔ με το ψέμα μοιάζει πιο δυνατή κι απ΄ αυτήν του μαγνήτη με το μέταλλο.

Άγγελος Προβολισιάνος 26/05/2021 | 20:15

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η πολιτική ξετσιπωσιά προκαλεί αμηχανία ακόμα και σ΄ αυτούς που κατασυκοφαντούνται από το κυβερνών κόμμα με τον πιο επίσημο τρόπο. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Γκέμπελς θα αισθανόταν υπερήφανος, αλλά με βεβαιότητα μπορεί να πει ότι θα είχε πολλά να μάθει από την Πειραιώς.

Την περασμένη Δευτέρα, το Documento είχε την τιμητική του στην ανακοίνωση της ΝΔ σε σχέση με τα (δήθεν) λεγόμενα του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή. «Ο κ. Καλογρίτσας, στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία “Syriza Channel”, τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους» ισχυριζόταν η Πειραιώς.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση, λοιπόν, το Documento δημιουργήθηκε με τα 3 εκατ. ευρώ των Χούρι κι ας μην κατονομάζονται οι Λιβανέζοι μεγιστάνες, αφού ο Θάνος Πλεύρης έχει παραδεχτεί πως είναι «goverment friendly» με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ήταν και επί ΣΥΡΙΖΑ. Το παράδοξο είναι πως τη Δευτέρα, λίγη ώρα πριν η Πειραιώς δημοσιεύσει την εν λόγω ανακοίνωση, ο άλλοτε αφερέγγυος εργολάβος με τα βοσκοτόπια ρωτήθηκε επ΄ αυτού από τον εισηγητή της συμπολίτευσης δίνοντας μία εκ διαμέτρου αντίθετη απάντηση απ΄ όσα ισχυρίζεται το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθεί ο αποκαλυπτικός διάλογος, όπως τον αφηγήθηκαν στο documentonews.gr:

Πλεύρης: Ποιος θα σας επέστρεφε αυτά που θα δίνατε για το «DOCUMENTO»;

Καλογρίτσας: Τα χρήματα αυτά ήταν δικά μας. Δεν τα χρωστάγαμε.

Πλεύρης: Σωστό.

Καλογρίτσας: Δικά μας ήταν τα χρήματα, τα 3 εκατ.

Πλεύρης: Λέω ποιος θα σας επέστρεφε…

Καλογρίτσας: Επειδή αναφέρουν τα 3 εκατ., πρέπει να γυρίσουν…

Πλεύρης: Δικά σας ήταν. Εσείς τα πήρατε. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Το αν έχει κάποιος διεκδίκηση, πάει να τα αναζητήσει.

Καλογρίτσας: Αυτή η παρερμηνεία που γίνεται, δήθεν τα 3 εκατ., τα 3 εκατ. Δικά μας ήταν. Τα πήραμε τα χρήματα αυτά που ήταν δικά μας. Απλώς, επειδή ειπώθηκε κάποια στιγμή ότι ξοδέψαμε 3 εκατ. γι’ αυτό. Άρα, κάποιοι δημοσιογράφοι τα συσχέτισαν ότι ισοφάρισαν. Άρα, πήραν τα χρήματα, τα 3 εκατ. και τα έβαλαν στο Documento. Tο Documento, όμως, τα 3 αυτά εκατ. τα πήραν τον Μάρτιο, το Documento βγήκε πριν κλπ. Δανείζαμε, δανείζαμε, δανείζαμε. Μας χρωστούσαν, μας χρωστούσαν, μας χρωστούσαν.

Δύο τα τινά για τους «γαλάζιους» βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή. Είτε είναι αποδεκτή πολιτική πρακτική ο εξευτελισμός τους από την Πειραιώς στο πλαίσιο της μακιαβέλικης μανιέρας για τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα, είτε η αντιληπτική τους ικανότητα τίθεται υπό αμφισβήτηση από το ίδιο τους το κόμμα. Όπως και να ΄χει, πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν απασχολεί το Documento.

Αυτό που απασχολεί το Documento είναι πως μετά το «Πρώτο Θέμα» και «Τα Νέα», ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης όχι μόνο εξέθεσε τη ΝΔ για τα ψεύδη που εξακοντίζει εναντίον της εφημερίδας, αλλά διέψευσε μέχρι και την πρόταση συγκρότησης της Προανακριτικής, στην οποία σημειώνεται: «Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το Documento». Βέβαια, όπως έχει επισημάνει πολλάκις το documentonews.gr, το παρελθόν για τη ΝΔ γίνεται αντιληπτό ως ευμετάβλητη έννοια. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί πώς τα 3 εκατ. ευρώ της CCC χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση του Documento, αφού το ποσό αυτό αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2017 από το Δημόσιο και η εφημερίδα βρισκόταν στα περίπτερα ήδη από τον Νοέμβριο του 2016. Κι αν στην Πειραιώς δεν μας πιστεύουν, ας ξαναρωτήσει ο Θ. Πλεύρης τον Χρ. Καλογρίτσα.

Πηγή: documentonews.gr