«Οι γιατροί στην Πάτρα μας είχαν πει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτήν την οικογένεια»

Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού για την αναφορά που είχε γίνει το 2014 για κακοποίηση της Τζωρτζίνας

patra 3

Ανώνυμη αναφορά για κακοποίηση της Τζωρτζίνας από τους γονείς της είχε δεχθεί το Χαμόγελο του Παιδιού τον Αύγουστο του 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν 10 μηνών, η οποία είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Η αναφορά έλεγε ότι κακοποιείται το 10 μηνών μωράκι, και ειδικότερα η σύζυγος έχει θεαθεί να το χτυπά αρκετές φορές. […] Έλεγε ότι κακοποιείται από τον πατέρα και από τη μητέρα. Στη συνέχεια, στις 25 Αυγούστου η αναφορά πήγε στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών της Πάτρας. 27 Αυγούστου τη διαβιβάζει στην ομάδα προστασίας του δήμου Πατρέων, και την 1η Οκτωβρίου πηγαίνει ο κοινωνικός λειτουργός με ραντεβού, σε μία αναφορά που ήταν επείγουσα”, ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος

Ωστόσο, όπως σημείωσε, το θέμα έληξε καθώς η αναφορά του κοινωνικού λειτουργού δεν κατέδειξε κάτι ύποπτο. “Η αναφορά έλεγε ότι το σπίτι ήταν τακτοποιημένο, περιποιημένο, και όπως δήλωσαν οι γονείς, δεν κακοποιούσαν το παιδί, αυτή ήταν η απάντηση“, ανέφερε.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ακόμα ότι τον Απρίλιο του 2021, στο πλαίσιο της δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού για παιδιά με προβλήματα υγείας, η οργάνωση κλήθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίου να στηρίξει την οικογένεια. “Είδαμε τη μητέρα, της είπαμε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να στηρίξει σε κάποιους τομείς. Δεν δέχθηκε την προσφορά, δεν είναι και η πρώτη οικογένεια που το κάνει αυτό. Και στη συνέχεια, όταν τελειώσαμε αυτήν τη συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό, οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτήν την οικογένεια. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε μια αναφορά ότι κάτι περίεργο συμβαίνει σε αυτήν την οικογένεια, τους παρακαλέσαμε να πάρουν κατευθείαν την εισαγγελία, προκειμένου να αναφέρουν το περίεργο που συμβαίνει”, κατέληξε.

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους