Newsroom

Newsroom

Οι Γερμανοί θέλουν τον…Σαμαρά τους!

η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας και εάν θα ρίξει η Ελλάδα την Ευρώπη στο χάος

germanika mme 0 0

Στην καταστροφολογία επενδύουν Γερμανικές εφημερίδες συμπλέοντας με την κυβέρνηση και ρίχνοντας νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Deutsche Welle αναφερόμενη στην πρώτη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου την Τετάρτη, τροφοδοτεί την καταστροφολογία με την μορφή ερωτημάτων του τύπου κατά πόσο η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας και εάν θα ρίξει η Ελλάδα την Ευρώπη στο χάος. Υπερθεματίζοντας μάλιστα τονίζει ότι ξεκινούν δύσκολες μέρες για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Η die Welt σε σχετικό με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα άρθρο τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «για άλλη μια φορά επικρατεί ο φόβος ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναζητήσει το δικό της δρόμο που στο τέλος του θα οδηγούσε την αδύναμη χώρα εκτός ευρώ και κατά συνέπεια σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές αναταράξεις»
Το άρθρο μάλιστα επικαλείται παλαιότερες διακηρύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες φέρεται να έχει κάνει λόγο για  κούρεμα του χρέους και έξοδο από το ευρώ.
Συνεχίζοντας το κινδυνολογικό κρεσέντο η ίδια εφημερίδα επικαλείται τοποθετήσεις κύκλων της Γερμανικής κυβέρνησης που τονίζουν ότι : «Μόνο εάν παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, θα συνεχιστεί η αναγκαία οικονομική βοήθεια».
Γενικά ο γερμανόφωνος Τύπος φαίνεται να έχει ένα θέμα με τις εξελίξεις στην Αθήνα καθώς οι τίτλοι φέρνουν σχεδόν το τέλος του κόσμου….«Περικοπές ή χάος», «Όλα ή τίποτα στην Αθήνα», «Τα επιτόκια ελληνικών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012», «Σκληραίνουν τα μέτωπα πριν την προεδρική εκλογή», «Η ΕΕ υπόσχεται στην Ελλάδα την αποχώρηση της τρόικας». Η ελβετική  εφημερίδα μάλιστα Neue Zürcher Zeitung, κάνει λόγο για μια «εν ανάγκη θεραπεία σοκ» που θα έρθει υπό την μορφή πιέσεων από τις αγορές την περίοδο λήξης του τρέχοντος προγράμματος τον Φλεβάρη και θα οδηγήσει εξ ανάγκης σε μια κυβέρνηση συνασπισμού…

 

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…