Newsroom

Newsroom

Οι Γερμανοί διαψεύδουν ότι "λάδωσαν" για να πάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου(DFB) αρνήθηκε τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Der Spiegel» για το ότι η Γερμανική Επιτροπή Διεκδίκησης του Παγκοσμίου…

beckenbauer

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου(DFB) αρνήθηκε τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Der Spiegel» για το ότι η Γερμανική Επιτροπή Διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 είχε χρηματίσει τη FIFA για να κερδίσει την ανάθεση.

Με ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι αυτά δεν στηρίζονται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο , επιμένοντας ότι κανένας από τους οργανισμούς της δεν εμπλέκεται σε τέτοιες επιχειρήσεις. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι διατηρεί το νομικό δικαίωμα για να αναλάβει κάθε νομική δράση ενάντια στο περιοδικό.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το περιοδικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, και αντιπρόεδρος ο Νίερσμπαχ, το 2000 είχε ανοίξει ένα κρυφό με 10,3 ελβετικά φράγκα (9,5 εκατ. ευρώ). Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να αγοραστούν ψήφοι τεσσάρων αντιπροσώπων από την Ασία που βρίσκονταν στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA, η οποία αποτελείται από 24 μέλη.