Οι Γερμανοί αδειάζουν Σαμαρά και προβλέπουν τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να κάνει λόγο για success story και να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ωστόσο…

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να κάνει λόγο για success story και να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ωστόσο οι Γερμανοί έχουν διαφορετική γνώμη. Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (DIW) εκτιμά ότι στη χώρα μας θα δοθεί και νέο πακέτο στήριξης. Και αυτό διότι το χρέος της έχει φτάσει στο 170% του ΑΕΠ.
Οπως μεταδίδει η deutsche Welle, o πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου, Μαρσέλ Φράτσερ  πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας μιας και το χρέος της έχει φτάσει στο 170% του ΑΕΠ, το οποίο δεν μπορεί στο απώτερο μέλλον να ξεπληρώσει.

 «Πρέπει να συλλογιστούμε δύο πράγματα: πρώτον, πώς θα διασφαλιστεί η χώρα οικονομικά μέχρις ότου να μπορεί το χρέος της να γίνει βιώσιμο, και δεύτερον, τι μπορεί να γίνει στην πράξη για να μειωθεί αυτό το χρέος. Γίνεται λόγος για κούρεμα ή για απομείωση. Κατά την άποψή μου είναι κάτι το αναπόφευκτο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το ύψος του χρέους για να δώσουμε στη χώρα ευκαιρία να αποκτήσει βιώσιμη οικονομία».

Ο γερμανός οικονομολόγος εκτιμά επίσης ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές. Παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Τι θα σημάνει βέβαια ένα νέο πακέτο στήριξης, αυτό το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο μέσος Έλληνας. Σκληρά οικονομικά μέτρα, λιτότητα, φτώχεια, ανεργία και απατηλές υποσχέσεις.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…