Newsroom

Newsroom

Οι φόροι διπλασιάστηκαν και το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε

Όσο περνούν οι μήνες όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η συνταγή των μνημονίων ήταν συναταγή θανάτου και όχι εξόδου από…

foroi

Όσο περνούν οι μήνες όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η συνταγή των μνημονίων ήταν συναταγή θανάτου και όχι εξόδου από την κρίση για την ελληνική οικονομία. Αδιάσειστοι μάρτυρες, τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με αυτά την τελευταία τριετία οι φόροι που καταβάλλουν οι έλληνες πολίτες έχουν διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2010 πληρώθηκαν 3,859 δισ. ευρώ σε φόρους το τελευταίο τρίμηνο του 2012 οι πολίτες είχαν πληρώσει 6,106 δισ. ευρώ για εισόδημα και περιουσία.

Την ίδια ώρα που τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έχουν μειωθεί κατακόρυφα εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών και η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Το αποτέλεσμα είναι η κατανάλωση να έχει μειωθεί κατακόρυφα. Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο φαύλο κύκλο ύφεσης και νέων μέτρων.

Ο διπλασιασμός της φορολογίας όμως δεν είναι και το μοναδικό αρνητικό. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι οι κοινωνικές παροχές του κράτους μειώθηκαν από 7,331 δισ. Ευρώ το α΄τρίμηνο του 2010 σε 6,127 δισ. Ευρώ, το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Τα πάντα θυσιάστηκαν στο βωμό του Μνημονίου, κατ’ εντολή των ξένωων δανειστών. Οι ζωές των ελλήνω πολιτών μπήκαν σε δεύτερη μοίρα.