Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων ολιγαρχών

Η τροπολογία που κατατέθηκε από την ευρωομάδα της Αριστεράς κινούταν εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών, και σκοπός της ήταν να τονίσει την ανάγκη διαφάνειας των κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers.

NewsRoom 02/03/2022 | 18:18

Την τροπολογία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που αναφέρεται στην ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους και τονίζει την ανάγκη διαφάνειας, καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της  Δεξιάς, καθώς και οι εκπρόσωποι των υπερσυντηρητικών δυνάμεων.

Η τροπολογία που κατατέθηκε από την ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) στο πλαίσιο ενός ψηφίσματος για την Ουκρανία, κινούταν εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών, και σκοπός της ήταν να τονίσει την ανάγκη διαφάνειας των κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers. 

Μέχρι στιγμής, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν ο λόγος που καταψήφισαν ήταν ότι σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες ολιγάρχες.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί τον περασμένο Νοέμβριο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν είχαν στηρίξει το ψήφισμα που ζητούσε να γίνουν έρευνες σε βάθος αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Pandora Papers για τυχόν παρανομίες στην επικράτεια της ΕΕ. 

Με πληροφορίες από Η Αυγή