ΓΑ

Γιάννης Α. Μυλόπουλος

Οι ευπαθείς, οι… αντιπαθείς και η περικεφαλαία

Παίρνοντας τη θέση στους εμβολιασμούς από τις ευπαθείς ομάδες, κατάφεραν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι του συστήματος της Δεξιάς να γίνουν αντιπαθείς και μάλιστα με… περικεφαλαία.

5212217

Η κυβέρνηση της Δεξιάς βυθισμένη στην έπαρση της υπεροψίας και στον αυτισμό της οίησης που πηγάζει από την πεποίθηση ότι αυτή είναι η άρχουσα τάξη και αυτή ο νόμιμος ιδιοκτήτης του κράτους, κατάφερε να μετατρέψει την ελπίδα των εμβολίων στον χειρότερο εφιάλτη της.

Κι αυτό γιατί χρησιμοποιώντας την προοπτική των εμβολιασμών σαν άλλοθι για την απέχθειά της στο κοινωνικό κράτος και την πεισματική της άρνηση να το ενισχύσει, έπεσε η ίδια στην επικοινωνιακή παγίδα που έστηνε για τους εύπιστους υπηκόους της.

Η κυνική δήλωση Πέτσα το Σεπτέμβριο για «τα πεταμένα λεφτά που θα δίναμε στις ΜΕΘ αν ακολουθούσαμε αυτά που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ» και η εγκληματική παραδοχή Γεραπετρίτη ότι αν επενδύαμε σε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους θανάτους, φάνηκαν να δικαιώθηκαν με την… από μηχανής ελπίδα των εμβολιασμών.

Γιατί να επενδύσουν, λοιπόν, προσλαμβάνοντας γιατρούς και νοσηλευτές και εξασφαλίζοντας νέο εξοπλισμό, για ένα σύστημα υγείας που πρόκειται σύντομα να ιδιωτικοποιηθεί, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ; Αφού έρχονται τα εμβόλια που θα λύσουν το πρόβλημα που υποτίθεται ότι θα έλυνε το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό και οι επιπλέον αναπνευστήρες στις εξοπλισμένες ΜΕΘ.

Η συλλογιστική αυτή έμελλε να καταρριφθεί παταγωδώς από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς αποδείχθηκε ότι τα εμβόλια δεν θα έρθουν με τους ρυθμούς που υπόσχονταν ο υπουργός Υγείας.

Ο οποίος ζαλισμένος από τη μέθη της επιτυχίας, ένα μόλις μήνα πριν και εν μέσω εκατόμβης καθημερινών θανάτων, σε μια κίνηση επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, υπόσχονταν τον εμβολιασμό 2.117.440 πολιτών κάθε μήνα.

Για να αποδειχθεί ότι οι δόσεις που θα έρθουν τους πρώτους 3 μήνες δεν θα ξεπερνούν τις 429.000 τον Ιανουάριο, τις 333.450 τον Φεβρουάριο και τις 503.100 τον Μάρτιο. Που σημαίνει ότι, λαμβανομένου υπόψη ότι κάθε εμβολιασμός χρειάζεται 2 δόσεις, τους 3 πρώτους μήνες του χρόνου θα εμβολιάζονται  περί τους 210.000 πολίτες το μήνα, το 1/10 δηλαδή όσων αρχικά υπόσχονταν ο… αρμόδιος υπουργός.

Με αυτούς τους ρυθμούς, ακόμη και όταν με το καλό μπουν στο παιχνίδι τα εμβόλια και των υπόλοιπων εταιρειών που θα εγκριθούν, το πρώτο εξάμηνο του 2021 δεν θα έχει εμβολιαστεί παρά ένα μικρό τμήμα του συνολικού πληθυσμού.

Η πραγματικότητα αυτή καταρρίπτει την αρχική ιδέα της… υποκατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας από τους εμβολιασμούς.

Γιατί αν δεν ενισχυθεί άμεσα το σύστημα υγείας, το 80% όσων χάνουν τη μάχη με τον ιό θα συνεχίσουν να μην έχουν την ευκαιρία της σωτήριας για τη ζωή τους νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Η πρώτη μεγάλη απογοήτευση λοιπόν της επικοινωνιακής καμπάνιας με το όνομα «Ελευθερία» είναι ότι τον απειλητικό χειμώνα, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φέρνει και τρίτο κύμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, θα τον βγάλουμε χωρίς τη σανίδα σωτηρίας των εμβολιασμών.

Ο κυνισμός της δήλωσης για «τα πεταμένα λεφτά στις ΜΕΘ» λοιπόν εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρος και να καίει πολιτικά την κυβέρνηση.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο όχι μόνο καταρρίφθηκε, αλλά έγινε και μπούμεραγκ η επικοινωνιακή επιχείρηση μαζικού αποπροσανατολισμού με όχημα τα εμβόλια, έχει να κάνει με την βουλιμική εξουσιολαγνεία των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της Δεξιάς.

Ενώ λοιπόν ο αρχικός προγραμματισμός ήταν κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που υπηρετούν στο σύστημα υγείας και αμέσως μετά οι ευπαθείς ομάδες, από τις πρώτες ακόμη μέρες, έπεσαν σαν τις… ακρίδες για να εμβολιαστούν όλες οι… αντιπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Υπουργοί και υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και κομματικά στελέχη της ΝΔ ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων νοσοκομείων, ομού μετά των συζύγων και ποιος ξέρει και ποιων άλλων ακόμη, πήραν τη θέση γιατρών και νοσηλευτών της πρώτης γραμμής για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Όχι να εμβολιαστούν, ούτε να παρκάρουν δεν έβρισκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία από τις μαύρες λιμουζίνες που περίμεναν να παραλάβουν τους εμβολιασμένους… απαραίτητους του κυβερνητικού συστήματος της Δεξιάς.

Πρώτα ήταν ο ανέμελος ποδηλάτης της Πάρνηθας μετά της συζύγου του, που καταχρώμενος την κυβερνητική του ιδιότητα καταπάτησε τα μέτρα της καραντίνας που κρατούν εκατομμύρια νομιμόφρονες και συνεπείς έλληνες κλεισμένους στα σπίτια τους, δίνοντας ένα μάθημα παραβίασης των μέτρων για τα οποία ο ίδιος μας κουνούσε το δάχτυλο τόσον καιρό.

Κι ύστερα, αντιγράφοντας τον αρχηγό, ήρθαν οι λογής αυλικοί και παρατρεχάμενοι για να παραβιάσουν τη σειρά που η ίδια η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα τηρηθεί, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Δανίας και η καγκελάριος της Γερμανίας διδάσκουν δημοκρατικό ήθος, δηλώνοντας ότι θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους.
Η βουλιμική για εξουσία Δεξιά δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα.

Έπεσε από μόνη της στην επικοινωνιακή παγίδα των εμβολιασμών, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές της επιδιώξεις πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Σε μια χώρα που η παράδοση των προγόνων θέλει τον στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο, σε μια συμβολική κίνηση αποποίησης των προνομίων που του παρείχε η θέση του,  να χύνει το νερό που του έφεραν στη μέση της ερήμου επειδή δεν έφτανε για να ξεδιψάσει το σύνολο του στρατεύματος, το μόνο που έμεινε στη σημερινή «άρχουσα τάξη», είναι οι περικεφαλαίες των Μακεδονομάχων που συγκρότησαν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Παίρνοντας τη θέση στους εμβολιασμούς από τις ευπαθείς ομάδες, κατάφεραν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι του συστήματος της Δεξιάς να γίνουν αντιπαθείς και μάλιστα με… περικεφαλαία.

Πηγή: tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…