Οι Εθελοντές Πυροσβέστες διαψεύδουν τον ΣΚΑΪ: Δε μείναμε ποτέ νηστικοί στην πυρκαγιά

Δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο φερομενος ως εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι οι αρχές τους άφησαν νηστικούς και αβοήθητους την ημέρα της πυρκαγιάς διαψεύδει κατηγορηματικά η Πανελλήνια Ένωση με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου διευκρινίζει ότι ο κ. Δαμιανόγλου - ο οποίος έφτασε στο σημείο να καταγγείλει και επιχειρησιακά λάθη - «δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης, ούτε Διοικητής Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών».

5b5d7de11dc524de2e8b4567 3

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα ότι Εθελοντές Πυροσβέστες έμειναν νηστικοί στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής

Αναφορικά με δημοσιεύματα καταγγελιών που αναπαράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από Μ.Μ.Ε. ότι Εθελοντές Πυροσβέστες έμειναν νηστικοί κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματοςδηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι ανυπόστατα.

Ο κ. Γιάννης Δαμιανόγλου, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ως ο αρχικά καταγγέλλων του θέματος, προβαίνοντας παράλληλα και σε καταγγελίες για επιχειρησιακά λάθη του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης, ούτε Διοικητής Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Εκφράζουμε την ειλικρινή λύπη μας και την συμπαράστασή μας για την καταστροφή της οικίας και της περιουσίας του και κατανοούμε τα συναισθήματά του ωστόσο οφείλει όταν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις να είναι πιο προσεκτικός και να διευκρινίζει την όποια άλλη ιδιότητα μπορεί να έχει, καθώς δημιουργείται εσφαλμένη εντύπωση στο κοινό και παραπληροφόρηση.

Παρακαλούμε τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους Εθελοντές Πυροσβέστες να επικοινωνούν απευθείας με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Κλείνοντας, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την βαθιά μας οδύνη και την συμπαράστασή μας στους οικείους των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.»

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…