Αν οι Εταιρίες είχαν έθνος και οι Άνθρωποι γη

Όσο οι Αριστερές θα αναλώνονται σε συζητήσεις για το φύλο των αγγέλων, οι Δεξιές θα προελαύνουν. 

FS Company

Όσο οι Αριστερές θα παλεύουν να βρουν τα  πατήματα τους, γαντζωμένες στην ουτοπία ενός μακρινού παρελθόντος, οι Δεξιές θα αποπατούν κάθε κοινωνικό και ατομικό Δικαίωμα. 

Θα χρησιμοποιούν συγκερασμούς παντελώς αντίθετων ιδεολογικών προσεγγίσεων, πουλώντας σε κάθε κοινό αυτό που ποθεί να αγοράσει. 

Θέλεις τη Δεξιά της παγκοσμιοποίησης, του ανταγωνισμού κεφαλαίων μέσα και έξω από τα σύνορα, θεωρείς εχθρική την κρατική παρέμβαση οκ, εσένα όμως, θα σου πουλήσουμε το κράτος που θα ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα μεταφράζοντας τα σε «συντεχνιακές  αντιστάσεις». 

Θέλεις Δεξιά παραδοσιακη, κοινοτιστική, Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια; Κανένα πρόβλημα  εσένα θα σου πουλήσουμε «Αριστεία». Αριστεία θεραπεύουσα πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία, από την  ανεργία και την  ανασφάλεια, τη φτώχεια και την έκρηξη των ανισοτήτων. Η κατά Μητσοτάκη «Αριστεία» είναι εκείνο το γραφικό «αμερικανικό όνειρο», προσαρμοσμένο στα δεδομένα της θειας από το Σικάγο και των… ομογενών της Αστόρια, «πιατάς, εστιάτορας, Δουκάκης»

Η Δεξιά του τζιχαντιστικού καπιταλισμού θα απελευθερώσει τα animal spirits δημιουργώντας τις οικονομικές κρίσεις και τις κοινωνικές συμφορές. Και σε αυτό το σημείο θα πάρει τη μπάλα η εθνικιστική και παραδοσιοκρατική Δεξιά και θα κατευθύνει την κοινωνική αντιπολίτευση στο χωράφι των «αξιών» της και των προσανατολισμών της.   Νόμο και τάξη, οι αξίες της φαμίλιας, η σεξουαλικότητα ως ταμπού, η πατριδοκαπηλία, η ξενοφοβία, οι εθνικισμοί. 

Τα πιο ευτελή, τα πιο χυδαία, τα πιο απάνθρωπα, θα τυλιχτούν σε εθνικιστικές μεγαλοστομίες, ρητορείες, σημαίες και παράτες. 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού μπορεί να έχει… εταιρίες χωρίς πατρίδα, αλλά οι Άνθρωποι πρέπει να προσδιορίζονται από το έθνος τους, τη ράτσα, τη φυλή, τη θρησκεία και τη βιολογία τους. 

Και σήμερα ακούγονται κλαυθμοί και βρυχηθμοί ότι το… έθνος κινδυνεύει. Να αλλοιωθεί. Να εξισλαμιστεί, να χάσει τις παραδόσεις του. Σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ρητορεύουν οι Δεξιοί  για «εισβολή», για «εισβολείς». Για αποτροπή…

Παίρνει φωτιά το στρατόπεδο της Μόρια, και αντί να στείλουν βοήθεια, γιατρούς και νοσηλευτές, στέλνουν ειδικές δυνάμεις και ΜΑΤατζηδες. 

Το… έθνος βέβαια δεν θα μαγαριστεί από όσους έχουν να… επενδύσουν 2 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν υπηκοότητα. Αυτοί μπορούν να ανήκουν σε όποιο… έθνος γουστάρουν. Αυτοί είναι Άνθρωποι-Εταιρίες. Οι άλλοι, οι χωμάτινοι οι άνθρωποι, μας λασπώνουν. 

Αλλά αν μια μάχη αξίζει να δώσεις σε τούτο το βίο, είναι να υπερασπιστείς με νύχια και με δόντια, με όσα μπορείς και όσα νομίζεις ότι δεν μπορείς, τον Άνθρωπο. Τον Άνθρωπο τον χωμάτινο. Οτιδήποτε άλλο σε λασπώνει. Ανεπανόρθωτα. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…