Newsroom

Newsroom

Οι Εσκομπάρ κυβερνούν την Ελλάδα

«Το έγκλημα επί της έδρας!» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος σε δικαστικό μυθιστόρημα θρίλερ, που διαδραματίζεται σε κάποια χώρα της λατινικής Αμερικής, όπου ενδημούν οι μαφίες ναρκωτικών και οι Εσκομπάρ, όμως είναι ο τίτλος άρθρου (ΕΣΤΙΑ 13.7.2020) που περιλαμβάνει στοιχεία και γεγονότα από την ελληνική δικαστική και πολιτική πραγματικότητα.

law 1063249 1920

«Η κατάσταση στην δικαιοσύνη είναι οριακή. Η ποινική μεταχείριση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απαλλάσσει ο εισαγγελέας Σοφουλάκης αλλά κατηγορεί ο εισαγγελέας Ζαχαρής για τους χειρισμούς στην υπόθεση «Νοβάρτις», πυροδοτεί πρωτόγνωρες διαδικασίες…», γράφει ο δημοσιογράφος. Το ίδιο ισχύει με το ««δεμένο» πόρισμα του ανακριτή Καλούδη για απάτη σε βάρος του δημοσίου» το οποίο απέκρυψαν τα κανάλια, αλλά τα οποία μετέδωσαν τους ισχυρισμούς του «αδέκαστου επιχειρηματία από το Ισραήλ» εναντίον του ανακριτή. Επίσης, ο επίκουρος εισαγγελέας Ντζούρας «βάλλεται από διάφορα συστήματα». Ο εισαγγελέας Ζαγοραίος «δέχεται απειλές» επειδή χειρίστηκε υπόθεση εκδότη. Και συνεχίζει ο Μ. Κοττάκης: «Να μιλήσω για την ανακρίτρια μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών, η οποία, βλέποντας τους 9 μάρτυρες της υπόθεσης να φεύγουν περιέργως ο ένας πίσω από τον άλλον από τη ζωή, αποφάσισε να παραιτηθεί από το σώμα και να μεταναστεύσει στην Αμερική;». Η αντικαταστάτριά της ανακρίτρια παραιτήθηκε επίσης…

Στο «εσωτερικό» της Δικαιοσύνης επικρατεί αναβρασμός. Κανείς δεν θέλει να βάλει «το κεφάλι του στον τορβά», σημειώνει ο αρθρογράφος!

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα οικονομικού και πολιτικού παρακράτους που λειτουργεί με όρους μαφίας. Πρόκειται για απειλή κατά της Δημοκρατίας. Και για μια ακόμα φορά το ερώτημα «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα» καθίσταται επίκαιρο. Μόνο που δεν είναι ούτε οι ΗΠΑ ούτε ο βασιλιάς αυτή τη φορά, αλλά οι Εσκομπάρ και οι διάφορες μαφίες του υποκόσμου…    

*Νέα στοιχεία από εφημερίδα Documento δείχνουν αντιφάσεις και περίεργες εισαγγελικές πρακτικές: 

 “Εάν ισχύουν βέβαια τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το πόρισμα Ζαχαρή που ζητά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τις επικεφαλής της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε αντίθεση με τον κ. Σοφουλάκη που εισηγείται αρχειοθέτηση,τότε ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Καταρχήν και οι δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου συμφωνούν ότι οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης δεν φέρουν ευθύνη.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με νομικές πηγές τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα αναφορικά με την Ελένη Τουλουπάκη και κατά πόσο στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο ο Ζαχαρής ζητεί την παραπομπή της. Γιατί αυτό; Επειδή οι επίκουροι εισαγγελείς είναι αυτοι που παίρνουν τις καταθέσεις, γράφουν τα πορίσματα και στη συνέχεια ασκούν τις διώξεις με την επικεφαλής Εισαγγελέα Διαφθοράς να δίνει την έγκρισή της. Επομένως πως είναι δυνατόν να έχει ευθύνη μόνο η επικεφαλής και οι επίκουροι να μην έχουν; Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμά του ο Ζαχαρής αναφέρει πως ήταν κατευθυνόμενοι από την επικεφαλής τους και άρα γι αυτό δεν φέρουν υθύνη. Αυτό όμως είναι ανήκουστο για λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Δηλαδή με το σκεπτικό Ζαχαρή οι επίκουροι εισαγγελείς εκτελούσαν εν γνώσει τους παράνομες πράξεις με εντολή της προϊσταμένης τους ή μήπως ακόμη χειρότερα τους θεωρεί ανίκανους; Ότι δηλαδή δεν είχαν αντιληφθεί ότι συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις.”

Πηγή:Artinews.gr

Άδειασμα Κικίλια για τα περί εμπρησμού – Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τα 2 βίντεο

kikilias

Άδειασμα Κικίλια για τα περί εμπρησμού – Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τα 2 βίντεο

Η Καθημερινή αναφέρει ότι τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές δεν δείχνουν…

Η ΡΑΣ κλείνει γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου για λόγους ασφαλείας και απορρίπτει την αίτηση του Διαχειριστή Υποδομής του ΟΣΕ

OSE 1 1024x557 1

Η ΡΑΣ κλείνει γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου για λόγους ασφαλείας και απορρίπτει την αίτηση του Διαχειριστή Υποδομής του ΟΣΕ

Προ λίγων ημερών είχε σταλεί εξώδικο του σωματείου μηχανοδηγών της Πανελλήνιας Έλξης Προσωπικού (ΠΕΠΕ) προς…

Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου που κάλυπτε τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: «Δέχθηκα μπράβικη επίθεση με γροθιές στο κεφάλι» (Video)

359ce0a9 epithesi se dhmosiografo

Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου που κάλυπτε τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: «Δέχθηκα μπράβικη επίθεση με γροθιές στο κεφάλι» (Video)

Όπως είπε, λίγο πριν δεχτεί την επίθεση, τον είχαν προπηλακίσει και του είχαν επιτεθεί λεκτικά…

Αλεξανδρούπολη: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της γυναικοκτονίας – 12 τραύματα από κατσαβίδι είχε η 73χρονη

image 16

Αλεξανδρούπολη: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της γυναικοκτονίας – 12 τραύματα από κατσαβίδι είχε η 73χρονη

Ο 81χρονος άνδρας επιτέθηκε στην 73χρονη σύζυγό του και την τραυμάτισε πολλαπλές φορές θανάσιμα