Οι ερωτήσεις Νικολόπουλου που δεν απάντησε ο Μαρτίνης και η απαξιωτική αναφορά στο Documentο

Σειρά ερωτήσεων παρέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος με βάση τα δημοσιεύματα του Documento στον Ανδρέα Μαρτίνη, με τον υπόδικο και προφυλακισμένο μάρτυρα να μην απαντά με ονόματα και διευθύνσεις.

NewsRoom 14/06/2017 | 15:05

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν να κατονομάσει τα VIP πρόσωπα που είχαν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, αλλά δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα νοσήλιά τους. Ο Μαρτίνης στρεψοδικούσε διαρκώς παρά την επιμονή του Νικολόπουλου, ο οποίος ανέφερε το όνομα της Δάφνης Σημίτη, του Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ έκανε λόγο και για 3 συγγενείς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνης δεν έδειχνε πρόθυμος να κατονομάσει όσους δεν πλήρωσαν.

Τότε, πετάχτηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, προχωρώντας σε μια απαξιωτική αναφορά προς το Documento. Συγκεκριμένα, ρώτησε ο εισηγητής της ΝΔ: «Από το Documento είναι αυτά τα στοιχεία;». «Ναι» απάντησε ο Νικολόπουλος και ο Γεωργαντάς αποκρίθηκε ειρωνικά: «Μάλιστα...». Πρόκειται για μία ακόμα προσβολή προς ένα Μέσο από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σύνθημα για τέτοιου είδους αναφορές έχει δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει καταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά της εφημερίδας αλλά και προσωπικά κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Νικολόπουλος -μετά την μειωτική για το Documento παρέμβαση- συνέχισε να ρωτά επικαλούμενος δημοσιεύματα της εφημερίδας, προσπαθώντας να αποσπάσει ονόματα εμπλεκομένων που θα έπρεπε να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Μετά την επιμονή του Νικολόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν είπε πως πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Μεσσήνιου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, κ. Γιαννιώτη, του διευθυντή της ΔΟΥ Κηφισιάς, κ. Κολαΐτη, και υπαλλήλων της Πειραιώς που είχαν εγκατασταθεί στο νοσοκομείο πριν τον πλειστηριασμό.