Οι ερωτήσεις του Documento που «πόνεσαν» την Μενδώνη

Η δημοσιογράφος του Docville Αφροδίτη Ερμίδη κατέθεσε τρεις ερωτήσεις στην Υπουργό σε σχέση με τον δικό της θεσμικό ρόλο και τον ισχυρισμό της ότι «δεν γνώριζε».   

mendoni 1

Το Documento παρακολούθησε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού στον απόηχο των καταγγελιών για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη και ενώ μεγάλο κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου ζητάει την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.  

Η δημοσιογράφος του Docville Αφροδίτη Ερμίδη κατέθεσε τρεις ερωτήσεις στην Υπουργό σε σχέση με τον δικό της θεσμικό ρόλο και τον ισχυρισμό της ότι «δεν γνώριζε». Η Λίνα Μενδώνη απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, ενώ κατηγόρησε τη δημοσιογράφο του Documento ότι «παραποιεί» τα λεγόμενα της.

Οι ερωτήσεις της Αφροδίτης Ερμίδη για το Documento

«Ο κ. Σκουρολιάκος θα έπρεπε να ήξερε, μας είπατε, όπως και η κ. Ακρίτα. Εσείς ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 δεν ξέρατε ή μήπως γνωρίζατε και συγκαλύπτατε;»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ήξερα και ας βρεθεί κάποιος να πει ότι είχε έρθει να μου πει πράγματα. Και δεν είπα ότι ο κ. Σκουρολιάκος, και μην παραποιείτε αυτά τα οποία είπα, είπε ότι ο κ. Σκουρολιάκος και η κα Ακρίτα είναι πιο κοντά στον χώρο, ειδικά ο κ. Σκουρολιάκος είναι συνάδελφός του, αν κάτι ήξερε, θα το ήξερε, θα μπορούσε μάλλον να το ξέρει μάλλον πιθανότερα, πιο άμεσα από ό,τι εγώ. Εμένα δεν είχε έρθει ποτέ κανείς να μου πει το παραμικρό. Και να σας πω και κάτι; Δεν θεωρώ ότι το ξέρανε, γιατί αν το ξέρανε, αν το ξέρανε, θα το είχαν καταγγείλει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος θα το ήξερε, είτε είναι ο κ. Σκουρολιάκος, είτε είναι η κα Ακρίτα, που επίσης είχε σχέση με το θέατρο, που θα ήξεραν και δεν θα το είχαν καταγγείλει.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μια δεύτερη ερώτηση. «Αυτό που καταλάβαμε από τη συνέντευξή σας είναι ότι ο Πρωθυπουργός και εσείς δεν έχετε ευθύνες, αλλά πως για όλα φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα. Από ποιο χρονικό σημείο και μετά, πιστεύετε, ότι θα πρέπει να χρεώνουμε τα της κακοδιακυβέρνησης στο κυβερνών κόμμα;»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είπα τίποτα από αυτά που ισχυρίζεστε ότι είπα. Δεν είπα ότι φταίει ο κ. Σκουρολιάκος, ούτε ο κ. Γεωργουσόπουλος, ούτε η κ. Ακρίτα. Απλώς αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες, σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις των τριών αυτών προσώπων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Και η τρίτη ερώτηση. Γιατί δεν διερευνήσατε για ποιο λόγο το 2012-2013 απομακρύνθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από Καθηγητής του Εθνικού; Τι αφορούσαν οι καταγγελίες εκείνης της εποχής;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταρχήν, δεν μπορούσα να διερευνήσω κάτι, διότι δεν το γνώριζα. Δεν γνώριζα ότι απομακρύνθηκε ο Λιγνάδης το 2012-2013. Δεν το είδα πουθενά γραμμένο. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου δεν με ενημέρωσαν. Και αν υπονοείτε ότι ως Γενική Γραμματέας όφειλα να το ξέρω, σας είπα και προηγουμένως ότι οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα την εποχή εκείνη δεν είχαν να κάνουν με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Πηγή: Documentonews

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…