«Οι εργάτες έχουν γίνει αγενείς και διεκδικούν» – Σάλος με δηλώσεις Ασυστραλού μεγιστάνα (video)

Χαμό προκάλεσαν στο διαδίκτυο τα όσα απαράδεκτα ανέφερε ο Τιμ Γκάρνερ

Καταγραφή 23

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα βίντεο, με την ομιλία ενός Αυστραλού μεγιστάνα, που μας έρχεται από το εξωτερικό και ήδη έχει προκαλέσει πάμπολλες αντιδράσεις.

Σε αυτό ο Τιμ Γκάρνερ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των κτηματομεσιτικών, αναφέρεται στην πανδημία τονίζοντας ότι έκανε μεγάλο κακό στη νοοτροπία και την εργασιακή ηθική των εργαζομένων.

Σαν να μην έφτανε αυτό μετέπειτα ανέφερε ότι οι εργάτες έχουν γίνει αγενείς και διεκδικούν όλο και παραπάνω δικαιώματα και νομίζουν ότι το αφεντικό τους χρωστάει, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.

Εκεί που εξόργισε τους πάντες είναι όταν αναφέρθηκε στην ανεργία που στη χώρα του είναι στο 3,7%, καθώς τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί στο 40-50% για να μειωθεί η αλαζονεία στην αγορά εργασίας.

Μετά είπε επίσης: «Παρατηρείται μια συστηματική αλλαγή, με εργαζόμενους να νιώθουν ότι ο εργοδότης τους είναι εξαιρετικά τυχερός που τους έχει κοντά του… Πρέπει να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εκείνοι δουλεύουν για τον εργοδότη τους, όχι το αντίστροφο.

Για όλα τα παραπάνω ανακοίνωση έβγαλε το ΠΑΜΕ, το οποίο συνέδεσε τα όσα απαράδεκτα είπε ο Τιμ Γκάρνερ με τη βιασύνη της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη να περάσουν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: «Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Γεωργιάδης προωθεί ένα αντεργατικό τερατούργημα, μέσα από τον βούρκο της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας, έρχονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με τον ωμό κυνισμό τους να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την βιασύνη της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο “Financial Review” ο Αυστραλός εκατομμυριούχος Tim Gurner είπε σε έναν αποκαλυπτικό μονόλογο ότι η περίοδος της πανδημίας έχει αλλάξει τη συμπεριφορά των εργαζομένων οδηγώντας τους εργαζόμενους σε “αλαζονεία”. Προφανώς ως “αλαζονεία” εννοεί το μεγάλο απεργιακό κύμα σε πολλές χώρες και τις διεκδικήσεις εκατομμυρίων εργατών για ανθρώπινους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Συνεχίζοντας, ο πολυεκατομμυριούχος λέει, με τον πολιτισμένο τρόπο των κοινωνικών εταίρων, ότι κάποιος πρέπει να θυμίσει στους εργάτες ποιος είναι το αφεντικό, γιατί ο εργάτης δεν θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει δουλειά!

Συνεπώς, συμπληρώνει, κατά λέξη, “πρέπει να ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ αυτή τη στάση”, δηλαδή να “σκοτώσουν” τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων!

Και πώς θα γίνει αυτό; Με “μαζικές απολύσεις”, “άνοδο της ανεργίας στο 40-50%” και “πόνο στην οικονομία!”

Και ο μαρτυριάρης κύριος Γκάρνερ προσθέτει “αυτό προσπαθούν να κάνουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ώστε να επιστρέψουμε σε ένα είδος κανονικότητας!”.

Αυτό προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση με το επαίσχυντο νομοσχέδιο Γεωργιάδη!

Θέλουν να δείξουν στους εργάτες “ποιος είναι το αφεντικό” και να μας οδηγήσουν σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα!

Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!

Τώρα μαζική, πανεργατική απάντηση!

Όλοι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στις 19.30. Άμεσος απεργιακός ξεσηκωμός»