Δεν ανακοινώνονται τα σημαντικά ευρήματα για το Nαυάγιο Αντικυθήρων γιατί θέλουν τη…δόξα ο Σαμαράς και ο Τασούλας!

Νέα στοιχεία έχει φέρει στο φως η νέα ενάλια έρευνα για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, όμως δεν είναι ανακοινώσιμα διότι, όπως…

Νέα στοιχεία έχει φέρει στο φως η νέα ενάλια έρευνα για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, όμως δεν είναι ανακοινώσιμα διότι, όπως καταγγέλλει η ερευνητική ομάδα, παρενέβη η λογοκρισία. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα υπήρξε φημολογία ότι ο πρωθυπουργός θα ήταν παρών προχθές στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας στα Κύθηρα. Τελικά οι φήμες δεν επαληθεύτηκαν και ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι …φυλάει τις δηλώσεις για την επόμενη εβδομάδα.

«Δυστυχώς η εκδήλωση αυτή γίνεται κάτω από ένα καθεστώς λογοκρισίας. Η πολιτεία δεν μας επιτρέπει να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες και συγκεκριμένα τα ευρήματα της έρευνας. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι: από τις καλύτερες των προθέσεων που είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα μέχρι και άλλους λόγους που φαντάζεστε στη μίζερη πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας», ανέφερε στην ομιλία του ο Πάνος Λασκαρίδης, προέδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη που έχει διαθέσει το σκάφος του «Γλάρος» για την έρευνα.

Η ομιλία του κυρίου Λασκαρίδη έγινε το βράδυ της Παρασκευής στον κατάμεστο εξωτερικό χώρο Zeidoros Art Space στο Καψάλι Κυθήρων παρουσία του Μητροπολίτη Σεραφείμ, του δήμαρχου Κυθήρων, Χαρχαλάκη Στράτου, του πρέσβη της Ελβετίας, μελών του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Μασσαχουσέτης που συμμετέχει στην έρευνα, των Ελλήνων και αμερικανών αρχαιολόγων και δυτών και πλήθος κόσμου που ήρθε από την Αθήνα αλλά και πολλά μέρη του κόσμου να ακούσει τα νέα.

Νεότερα την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, αναλόγως και των πολιτικών εξελίξεων…